Facebook Reklamı
İnstagram

Turhan Çömez 'Savaştepe’yi ayağa kaldıracağız'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turhan Çömez 'Savaştepe’yi ayağa kaldıracağız'
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez, Savaştepe ilçesine seçim ziyaretinde bulundu. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez, güne İYİ Parti Savaştepe seçim ofisi açılışıyla başladı.

Seçim ofisi açılışında konuşan Çömez, “Ben Savaştepe’ye yabancı değilim. Onlarca kere geldim. Bundan önceki dönemde bölgenin sorunlarıyla çok yakından ilgilendim. 9 ayda da birkaç kez gelip ziyaret ettim. Sizlerle birlikte bir yola çıktık. Bu fedakâr millet hizmetlerin en iyisine layık. Onu yapacak olan bizleriz. Savaştepe bir zamanlar bölgenin parmakla gösterilen bir ilçesiydi.”

“İhmaller Savaştepe’yi Geride Bıraktırdı”

Yaşanan ihmaller Savaştepe’yi çok geride bıraktı. Söze tarımla başlamak istiyorum… Burası esasen tarım ve hayvancılık merkezi ve bu iki sektörün desteklenmesi şart. Bunun için çalışacağız. Alt yapı ve üst yapı problemlerinizi çözmek zor değil. Yeter ki o aşk ve tutku olsun. Baktığı her yerde rant gören bir anlayışa karşı biz dürüst bir siyasetin temsilcisi olacağız. Sarıbeyler Göleti’ne bakın, orada hazır su bekliyor. Biz bu suyu getirip köylüye veremiyoruz. Geçtiğimiz günlerde gittik gördük. İçi toz toprak doluydu. Restorasyondan bile kaçıyorlar. Vizyon olmazsa, niyet iyi olmazsa sadece rant ve talan anlayışıyla siyaset yapılırsa gözleri o göleti görmez.”

Vatandaştan Çömez’e Yoğun İlgi

İYİ Parti’nin Savaştepe’deki seçim ofisi açılışı sonrası Çömez, esnaf, pazar yeri ve kahvehane ziyaretinde bulundu. Esnaf ve pazar yeri ziyaretinde Çömez’e, İYİ Parti Savaştepe İlçe Başkanı Ünal Uysal, İYİ Parti Savaştepe Belediye Başkan adayı Özgür Alaca ve partililer eşlik etti. Çömez’e ilgi büyüktü. Kimi evinin balkonundan Çömez ve beraberindekilere el sallayıp destek mesajları verdi. Kimi de Çömez ile hatıra fotoğrafı çektirdi. “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu.Çömez’in selamlaştığı bir vatandaş da “Televizyonda göründüğünüzden daha gençsiniz. Çok enerjiksiniz. İnşallah haramileri yıkacağız birlikte. 2004’te oy verdiğimiz gibi yine oyum senindir.” dedi.

Ekonomik Sıkıntı Herkesin Dilinde

Çömez, ziyareti sırasında pazarcı esnafıyla ekonomik gidişatı da konuştu. Esnaf, fiyatların artışından dert yandı. “Fiyatlar arttıkça satışlar düştü. Herkes gibi geçinmeye çalışıyoruz.” dedi.Bir vatandaş da tarihi öğretmen okulunun yıkılmasını eleştirdi. “Ziraat teknikeriyim. Nasıl oldu ucube bir okul yaptılar buraya? Savaştepe’nin ekonomik yönden en büyük geliri öğretmen okuluydu. O gitti. Buranın acilen kaliteli bir okula ihtiyacı var.” dedi. Çömez de “az önce konuştuk milletin huzurunda da taahhüt ettik. Sahip çıkacağım. Söz veriyorum çözeceğim.” yanıtını verdi.

Çömez’den Süt Entegre Tesisi Sözü

Turhan Çömez, çiftliğinden getirdiği sütü dükkanda satan kadınla konuştu. Günde 300 kilo süt satan kadını girişimciliğinden dolayı kutladı. Projeleri arasında yer alan Süt Entegre Tesisini tanıttı. Çömez, belediye başkanı olduğumda bütün sütleri köylerden süt birlikleri marifetiyle toplayacağım. Onları süt entegre tesislerinde işleteceğiz. Öyle aracılara değil halka kazandıracağız. Çocuklarımız da bodurluk, vitaminsizlik tehlikesi var. Çocuklarımızın evlerine kadar bu sütleri ulaştıracağız. Gecenin 12’sinde bile çocuklarınız süt ATM’lerinden süt alacak.” dedi.Çömez ayrıca, 30 yıldır tarihi Seferberlik çöreğini yapıp satan Sarıbeyler Köyü’nde yaşayan fırıncı kadınla sohbet etti. Seferberlik çöreğinin hikayesini dinleyen Çömez duygulandı. Fırıncı kadın tarihi çöreğe dair yaptığı açıklamada, “Ekşi mayalıdır ekmeğimiz. Çanakkale’de harbe götürmüş Savaştepeli kadınlar bu çöreği. Yedi gün yol almışlar. Çocuklarının ve babalarının arkasından karayolu ile yürüyerek götürmüşler.  Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayvalık'ta 'U' dönüşü yapan kamyonetle otomobil çarpıştıÖnceki Haber

Ayvalık'ta 'U' dönüşü yapan kamyonetle o...

Balıkesir'de Aranan Şahıslar YakalandıSonraki Haber

Balıkesir'de Aranan Şahıslar Yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar