Facebook Reklamı
İnstagram

Türkiye’ye Yeni Tehlike: Suriye’den Çöl Tozu Geliyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’ye Yeni Tehlike: Suriye’den Çöl Tozu Geliyor!
Basra üzerinden Türkiye’ye yaklaşan yeni sıcak hava dalgası nedeniyle ülke genelinde havaların yeniden ısınması beklenirken, Meteoroloji kaynakları, 22 Eylül Cuma günü Suriye kaynaklı çöl tozunun Türkiye’ye geleceği duyurdu.

Çöl tozunun doğuda ve İç Anadolu’da etkili olması bekleniyor. Özellikle Antep ve Urfa gibi sınır kentlerinin etkilenmesi beklenirken, kronik hastaların, yaşlı ve çocukların dikkatli olmaları için uyarı yapıldı. Cam, balkon ve araba yıkanmaması konusunda da uyarı var.

Çöl tozunun havayı kirlettiği, görüş mesafesini azalttığı ve solunum yolu hastalıklarına neden olduğu biliniyor. Çöl tozunun ayrıca alerji, astım, bronşit ve zatürre gibi hastalıkları tetiklediği de belirtiliyor.

Sıcak hava dalgası

Basra üzerinden gelen yeni sıcak hava dalgası nedeniyle ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sıcak hava dalgasının en az hafta sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

Açıklamada, sıcak havanın özellikle güney ve batı bölgelerde hissedileceği ve nem oranının da artacağı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, vatandaşların güneş çarpması ve dehidratasyon gibi risklere karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Uzmanlardan tavsiyeler

Sıcak hava dalgası ve çöl tozunun etkisiyle sağlığı tehdit eden bir dönem yaşanırken uzmanlar da vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

Uzmanlar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastaların güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamalarını önerdi.

Uzmanlar ayrıca bol su içilmesi, tuzlu ve baharatlı yiyeceklerden kaçınılması, meyve ve sebze tüketilmesi gibi beslenme önerilerinde de bulundu.

Uzmanlar son olarak çöl tozundan korunmak için maske takılması veya mendil kullanılması gerektiğini de hatırlattı.

MEDYADAN…

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yücel Yılmaz’ın Oğlu Trafik Kazası Geçirdi!Önceki Haber

Yücel Yılmaz’ın Oğlu Trafik Kazası Geçir...

Balıkesir Otoyolunda Zincirleme Trafik KazasıSonraki Haber

Balıkesir Otoyolunda Zincirleme Trafik K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar