Facebook Reklamı
İnstagram

Yedieminlerdeki Otomobiller Satışa Çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yedieminlerdeki Otomobiller Satışa Çıkıyor
Yedieminlerde saklanan hacizli malların satışı 1 Kasım itibarıyla başlıyor. Yaklaşık 700 bin araç yeniden trafiğe çıkma imkanı bulacak. Bu söylenti bile araç piyasasının düşmesine vesile oldu.

Otomobil piyasasında bomba etkisi yarattı! 700 bin araç giriş yaptı... Milliyet'te yer alan habere göre, Yedieminlerde saklanan hacizli malların satışının başlayacağının duyurulmasıyla birlikte araç almayı düşünenler detayları merak ediyorlar. Yeni düzenlemeye göre, artık muhafazasına gerek kalmayan hacizli mallar, kanuni istisnalar hariç öncelikle mülkiyet sahibi borçlu tarafından teslim alınabilecek.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, "Sahipleri tarafından alınmayan araçlar, Adalet Bakanlığı’nın UYAP Sistemi üzerinden internet ortamında ihale usulü ile satışa sunulacak. İhalelere katılmak için T.C. vatandaşı olmak ve belirlenen teminat bedelini yatırmak yeterli olmaktadır. Araç satın alınmadığı takdirde ise bu teminatlar geri ödenmektedir. İlk etapta mülkiyet sahibinin aracı teslim alması istenecek. Eğer alınmaz ise haciz koyan alacaklıya bu araçlar sunulacak. Bu noktada araç fiyatı bilirkişi tarafından belirlenebilir veya teklif usulü olabilir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

ÖNCE BORÇLU ALABİLECEK

Hacizli malların satışına ilişkin tebliğ 18 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlandı ve bu doğrultuda uygulama süreci 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girmiş durumda.Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hacizli malların yedieminlerde çürümesinin önüne geçecek uygulamayı 1 Kasım'da başlatıyoruz" açıklamasını yaparak, uygulamayı duyurmuştu. Haciz kararı kaldırılmış olan ve hala yedieminlerde muhafaza edilen mallar, kanuni istisnalar dışında öncelikle mülkiyet sahibi borçlu tarafından alınabilecek.

SATILMAZSA TÜRK KIZILAYINA DEVREDİLECEK

Hacizli malların devrinde yaşanan sorunlar veya hak sahiplerinin devri gerçekleştirememesi durumunda, çürümekte olan bu malların toplum yararına hizmet etmesi amacıyla Türk Kızılay Derneği'ne bedelsiz olarak devredilecektir.Bu yeni uygulama ile hak sahiplerinin menfaatleri gözetilirken, toplum yararına da katkı sağlanması hedeflenmektedir. Hacizli malların satışı, önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve mülkiyet sahipleri ile alacaklıların haklarının korunması amaçlanıyor.

İHALE İLE SATILAMAYAN MALLARIN DURUMU NE OLACAK?

Hacze konu olan borçlu/alacaklı kişilerin hak ve menfaatini gözetmek için taraflara sunulmasının ardından bu aşamada sonuç alınmaz ise araçlar, MKE A.Ş.’ye bedeli karşılığında devri yapılacak. Bu noktada yedieminlerde çürüyen milli değerlerin geri kazanılması sağlanacak. Hak sahibine ödenecek bedel ise bilirkişi aracılığı ile değerlendirip belirlenebilir. Eğer araç devrinde sorun yaşanır ve MKE’ye devri gerçekleştirilemez ise, çürüyen bu milli değerlerin toplum yararına hizmet etmesi adına Türk Kızılay Derneği’ne bedelsiz olarak devri yapılacak.

Medyadan Özel Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazeteci Cengiz Erdinç Serbest BırakıldıÖnceki Haber

Gazeteci Cengiz Erdinç Serbest Bırakıldı

Pasaport, MTV, Araç Muayene ve Harçlara Yeni ZamSonraki Haber

Pasaport, MTV, Araç Muayene ve Harçlara...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar