Facebook Reklamı
İnstagram

Antalya Altın Portakal Film Festivali İptal Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya Altın Portakal Film Festivali İptal Edildi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebi iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum." dedi. 'Kanun Hükmü' belgeseli nedeniyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivalden çekilmişti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Değerli sinemaseverler, kıymetli hemşehrilerim; Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak özüne döndürdüğümüz, yıllara meydan okumuş, Antalya’mızın ve ülkemizin en önemli markalarından biri olan ve 7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum. Şahsıma ve belediyemize malum film üzerinden isnat edilen suçlamaların tamamını da gerçek muhataplarına aynen iade ediyorum." açıklamasını yaptı.

“GÖREVİMDEN AYRILIYORUM”
Akbağ’ın sosyal medya hesabından paylaştığı açıklama şöyle:“Bir hafta boyunca sinema konuşmak ve sinemayla iç içe olmak için kabul ettiğim jüri başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Yaşanan iletişim sorunları, kriz yönetiminin yapılamaması ve ismimin dahil olmadığım olaylar içerisinde geçmesinden duyduğum rahatsızlık sebebiyle festivalde yer almayacağım.”

NE OLMUŞTU
Altın Portakal film festivalindeki "Kanun Hükmü" adlı belgeselle ilgili tartışmalar kriz çıkardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, dün bir açıklama yaparak festivalden çekildiklerini duyurmuş ve şu açıklamayı yapmıştı: Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60’ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, belgesel yarışması bölümünde “Kanun Hükmü” adlı belgesel yer almaktadır. Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz’da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır. Bu sebeple Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekilmiş bulunuyoruz.

Verilen salon geri alındı
Gençlik ve Spor Bakanlığı da bugün bir açıklama yaparak festivale verdikleri desteği geri çektiklerini açıkladı ve ödül töreni için verilen salon tahsisini iptal ettiklerini duyurdu. Bakanlık yaptığı açıklamada FETÖ'ye dikkat çekti ve festival için verdiği desteği geri çektiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümündeki "Kanun Hükmü" adlı belgeselde mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden desteğimizi çekmiş bulunmaktayız. Belgeselde FETÖ Terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması nedeniyle, tahsisi yapılan Antalya Spor Salonu’nun tahsisi iptal edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Medyadan

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Terkinler Çetesine 16 TutuklamaÖnceki Haber

Terkinler Çetesine 16 Tutuklama

Geleneksel Katmerden ‘Waffle’ Katmer YaptıSonraki Haber

Geleneksel Katmerden ‘Waffle’ Katmer Yap...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar