Facebook Reklamı
İnstagram

Asırlarca Faydası Gizlendi, Duyunca Mezarlığa Koşacaksınız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Asırlarca Faydası Gizlendi, Duyunca Mezarlığa Koşacaksınız
Mezarlıklara yetişen Üzerlik otunun faydalarını duyunca şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Arkeologlar tarafından keşfedilen Üzerlik otu, kemik, diş, beyin gibi pek çok organı yenileme ve ruhsal sorunları düzeltme özelliğine sahip. Binlerce yıllık geçmişi olan Üzerlik Otu adeta binbir derde deva. Vücuda etkilerini görünce mezarlıklardan çıkmayacaksınız.

Sıradan bir bitki olarak görülen Üzerlik otunun faydaları saymakla bitmiyor. Başta mezarlıklarda yetişen bu bitki eski çağlardan beri şifa bitkisi olarak kullanılmaktadır. Arkeologlar tarafından keşfedilen bu bitki insan vücudu için bolca kalsiyum ve fosfor deposu… İşte Üzerlik otunun bilinmeyen faydaları

Arkeologlar için kıymetli bir bitki olan Üzerlik Otu, kazılar sonucu gün yüzüne çıkmıştır. Kazıya başlayan arkeologlar, bu bitkiyi keşfeder. Kalıntıların olduğu ve günümüzde mezarlıklarda yetişen üzerlik otunun faydaları saymakla bitmiyor.

Fosforlu toprakları sever
Eski yerleşim yerlerinde sıklıkla görülen üzerlik otu, fosforik topraklarda yetişmekte. Fosforlu toprakları seven üzerlik otunun mezarlıklarda bolca bulunması da toprağın fosforik yapısından kaynaklanmaktadır. Bir diğer etken ise insan vücudunda kalsiyumdan sonra en fazla bulunan elementin fosfor olmasındandır. Fosfor, en fazla kemik ve dişlerde kalsiyum ile birlikte bulunur. Fosforun vücutta bulunduğu diğer yerler ise vücut sıvıları, kas, beyin gibi kısımlardır.


Beyinsel ve ruhsal temizlik sağlıyor
Fosforun etkileri arasında beyinde zihinsel yorgunlukların giderilmesi ve beynin daha iyi çalışması sağlanır. Fosfor en fazla denizde yetişen balıklarda bulunur. Fosforu bol üzerlik bitkisinin insan beynini sorunlardan arındırması ve insanın ruhsal temizliğine yönelik kullanımı ise eski çağlardan beri bilinen ve şamanlarca dini ayin ve ritüellerde kullanılmasına yol açmıştır.

Kaynatarak için mucizeye tanık olun
Günümüzde de üzerlik otunun kaynatılarak içilmesi veya buharının solunum yoluyla alınmasıyla insan ruhsal sorunlarına çare bulunacağı herbalistler tarafından önerilmektedir. Otun kurutularak yakılması ile çıkan dumanın daha çok soluma yoluyla burun ya da ağızdan alınmak suretiyle otun kullanılması ile insanda ruh molekülü denilendimetiltriptamin (DMT) hormunu salgısı artarak beynin transa geçmesi sağlanabilir ki şamanların bu otu sıklıkla eski çağlarda dini ritüelllerde kullanmasının nedeni de budur.

Haber Medyadan

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir’de Balkan 'Plaj Voleybolu' Ödül Töreni YapıldıÖnceki Haber

Balıkesir’de Balkan 'Plaj Voleybolu' Ödü...

Sındırgı Panayır Alanında Kurban PazarıSonraki Haber

Sındırgı Panayır Alanında Kurban Pazarı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar