Facebook Reklamı
İnstagram

Ayvalık’ta CHP’nin 100. Yıldönümü Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayvalık’ta CHP’nin 100. Yıldönümü Kutlandı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 100. yıldönümü kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın bir ağızdan seslendirilmesinin ardından, Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı’nın öncülüğünde, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan CHP’lilerin bir asırlık gururu ise adeta gözlerinden okuyor gibiydi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın bir ağızdan seslendirilmesinin ardından, Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Törende konuşan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, “Bir kıyıda, 19 Mayıs günü Samsun’da yanan özgürlük ateşi, başka bir kıyıya, 9 Eylül günü İzmir’e ulaştı. Kolay olmadı bu meşaleyi taşımak. Düşmanla savaşıldı, yoklukla savaşıldı, işbirlikçilerle savaşıldı, yoksullukla savaşıldı. 9 Eylül 1922, küllerinden doğan bir ulusun geleceğe dair umudunun perçinlendiği gündü. İzmir’in kurtuluşuydu ve bir başka 9 Eylül, benzer bir umudun yeşerdiği gün oldu. 9 Eylül 1923’te emperyalizme, eşitsizliğe, gericiliğe, sömürüye, imtiyazlara başkaldırının Türk siyasi tarihinde ilk cephesi açıldı. Cumhuriyet Halk Partisi kuruldu” dedi.

 

“HAK, HUKUK VE ADALET İÇİN MÜCADELENİN EN ÖN SAFLARINDA CHP BULUNMAKTADIR”
9 Eylül 1922 yılında dikilen fidanın, bugün tüm vatanı gölgesine alacak kadar dev bir çınar olduğunu kaydeden Başkan Şalmanlı, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişinde Dumlupınar vardır, Sakarya vardır, İzmir’in dağlarında açan çiçekler, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları'na şehitlerimizin al kanlarıyla yazılan özgürlük mücadelesi vardır. Atatürk ilke ve devrimleri üzerinde oturan Cumhuriyet'imizin aydınlanma hareketi vardır. Yine, Cumhuriyet'imizin çok partili demokrasiyle taçlandırılması, sosyal demokrasi ve sosyal devlet anlayışı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi, bu onurlu mirasın sahibi olan milletimizin partisidir. Bugün de hak, hukuk ve adalet için mücadelenin en ön saflarında Cumhuriyet Halk Partisi bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

“YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ. YAŞASIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ”
Atatürk’ün,  “Benim iki büyük eserim vardır; birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri de Cumhuriyet Halk Partisidir” özdeyişini hatırlatan, Hüseyin Şalmanlı, “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümeye, O’nun ilke ve devrimlerinin ışığını yarınlara taşımaya söz veriyoruz. 9 Eylül’ler aydınlık yarınlarımız için sönmeyen meşaleler olmaya devam edecektir. Büyük Atatürk, Temellerini 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresinde attığı, 9 Eylül 1923'te de kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugünkü mirasçıları olarak, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliye'nin işgal orduları karşısındaki azmini, 100’üncü kuruluş yıl dönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz.

Yegâne amacımız Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi inşa etmektir. Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi'nin mimarları olarak büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarına, geçmişten bugüne Cumhuriyet Halk Partisi için emek verenlere ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” diye konuştu.

Ayvalık CHP’nin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene; CHP’li Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin başkentte olduğu için katılamazken, törende; Ayvalık Belediye Başkan Vekili Tülay Çankaya’nın yanı sıra; CHP Belediye Meclis Üyeleri; Dilek Saraçoğlu, İbrahim Mühürdaroğlu, Onur Satıcı, Hüseyin Ergin, Semih Varol, Ethem Vardı, CHP’li yöneticiler, partililer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu.

Haber: Nehir MEMİŞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadınlar Üretiyor, Yurtdışına İhraç EdiliyorÖnceki Haber

Kadınlar Üretiyor, Yurtdışına İhraç Edil...

Tina’nın Tahlil Sonuçları ÇıktıSonraki Haber

Tina’nın Tahlil Sonuçları Çıktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar