Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplandı
2023-2024 eğitim öğretim yılı "İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Sene Başı Toplantısı" Vali Yardımcısı Mustafa Çek başkanlığında, Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Eğitim öğretim hizmetlerinin sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar hakkında, milli eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlamak ve eğitim öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara göre geliştirilmesine esas olacak ilke ve yöntem önerilerinde bulunmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda; Balıkesir eğitim ailesi bir araya geldi.

Ana gündem maddesi olarak "Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri" ile ilgili yapılan çalışma ve planlamalar üzerinde durulan toplantının açılış konuşması, Vali Yardımcısı Mustafa Çek tarafından yapıldı.

Eğitimin doğumdan başlayarak ölüme kadar devam eden bir süreç olduğunu vurguladığı açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yardımcısı Mustafa Çek, "Ailede başlayan eğitim öğretim süreci okullarımızda hem kültürel değerlerin hem de bilgilerin aktarılmasıyla profesyonelce devam ediyor. Balıkesir'de var olan eğitimdeki kalitenin daha da artırılması için etik değerlerden, akademik başarıya kadar çocuklarımızı ilgilendiren her konuda siz danışma komisyonumuzun görüş, öneri ve taleplerini dinlemek için buradayız." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 2023-2024 eğitim öğretim yılına dair istatistiki bilgilerin aktarıldığı bir sunum gerçekleştirdi.

Balıkesir'de bütün kademelerdeki okullaşma oranının ülke genelinin üzerinde olduğunu belirten İl Müdürü Ali Tatlı, kurum türlerine göre okullaşma oranlarını aktardı. İkili eğitim yapan okul sayıları, resmi/özel ilkokul ve ortaokul öğrenci sayıları, taşımalı öğrenci bilgileri, açık öğretim öğrenci sayıları, pansiyonlar, destekleme ve yetiştirme kursları, halk eğitim merkezlerinin kursiyer sayıları, rehberlik araştırma merkezleri, tam zamanlı kaynaştırma, özel eğitim sınıfı, destek eğitim odası ve öğrenci sayıları ile eğitim yatırımları hakkında bilgi veren Tatlı; ekonomik kalkınma ve gençlerin istihdamının sağlanmasında, mesleki ve teknik eğitime atfedilen değerin önemine değinerek mesleki ve teknik eğitim veren liselerde başarılı çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Balıkesir'de eğitime dokunan her kesimden katılımcının olduğu toplantıda; komisyon üyeleri gündem maddeleri ile ilgili görüşlerini paylaştı. Üyeler arasında yer alan okul/kurum yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velilerimize de söz veren Vali Yardımcısı Mustafa Çek; eğitim öğretim faaliyetleri hakkında öneri ve talepleri dinledi. Eğitim kalitesini yükseltmek için eğitimin tüm paydaşlarının iş birliği içinde hareket etmesinin önemine değindi.

HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir'de Kural Tanımayan Sürücülere 492 bin 755 Lira CezaÖnceki Haber

Balıkesir'de Kural Tanımayan Sürücülere...

Burhaniye UBF’nde Hobi Bahçesi ProjesiSonraki Haber

Burhaniye UBF’nde Hobi Bahçesi Projesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar