Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Kutlandı
Vali İsmail Ustaoğlu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109 uncu Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Yapılan Etkinlikte Balıkesir lisesi keşşaflarıda törenle Balıkesir sokaklarında yürüdü.

Vali İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen program kapsamında ilk olarak Balıkesir Şehitliği’nde Anma Töreni düzenlendi. Çelenk sunumu ile başlayan programda suygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Hv.Plt. Bnb. Gökhan Kadıçeşme günün anlam ve önemine belirten konuşma yaptı. Vali Ustaoğlu daha sonra imzaladığı Şehitlik Defteri’nde “Çanakkale Zaferi’nin 109 uncu yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle, tarih boyunca gurur kaynağımız olan ve canı pahasına verdiği mücadelelerle başka milletlere de emsal olan Aziz Şehitlerimize en derin minnet ve şükran duygularımızı sunmak için huzurunuzdayız. Vatan için, rütbelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine eriştiniz. Vatan ve istiklâl için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak tarih boyunca gurur kaynağı büyük zaferlere imza attınız. Tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı ve bir varoluş mücadelesi olan bu zafer ile tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirttiniz. Sizlerin sayesinde, vatanımız hür ve bağımsız ayaktadır. Bu şuur ve irade hala canlı ve diridir. Aziz Şehitlerimiz, Müsterih olun. İzinizde çok vatan evladı var. Çanakkale ruhu, milletimizin ecdadından devraldığı bağımsızlık ülküsünü gelecek nesillere daha güçlü şekilde teslim edeceği kutsal bir değerdir. Mehmet Akif’in; “Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana / Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana” mısralarındaki duygularla; Vatan Sağ Olsun. Ruhlarınız Şâd Olsun.” ifadelerine yer verdi. Şehitlerin kabirlerine karanfil bırakan Vali Ustaoğlu şehit ailelerine bu anlamlı günde tekrar sabırlar diledi.


"Kurtuluş Yolu" Tiyatrosu Gururlandırdı

Vali İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Şehitliği’ndeki törenin ardından Avlu Kongre Merkezinde düzenlenen programa katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Esra Koca yaptı. Konuşmanın ardından Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Kurtuluş Yolu" adlı tiyatro ile salonda coşkulu ve duygu dolu anlar yaşandı.Vali İsmail Ustaoğlu programın ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti. Dernek başkan ve üyeleriyle sohbet eden Vali Ustaoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109 uncu Yıl Dönümü dolayısıyla tüm şehitleri rahmet ve minnetle yâd ettiklerini dile getirdi.Vali Ustaoğlu ziyaretlerin ardından; Balıkesir’de öğrencilerinin tamamı cepheye gittiği için hiç mezun veremeyen Balıkesir Lisesi´nin öğrencilerini temsilen düzenlenen "Keşşaf Birliği Uğurlama Töreni’ne katıldı. Balıkesir Valiliği önünden uğurlanan temsili askerler Vali Ustaoğlu’na Şanlı Türk Bayrağı teslim etti.HABER BÜLTENİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bağımsız aday Gülay Dayıcan Balya'yı SallıyorÖnceki Haber

Bağımsız aday Gülay Dayıcan Balya'yı Sal...

Çocuklar Altıeylül'de Buz Pateni ile Mutlu olduSonraki Haber

Çocuklar Altıeylül'de Buz Pateni ile Mut...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar