Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’de Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Fidan Dikildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’de Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Fidan Dikildi
Balıkesir’de Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, geleceği inşa edecek olan genç nesillere yeşili sevdirmek, doğayı korumak ve ağaç dikmenin geleceğe kazandırılan bir can, bir nefes olduğu bilincini aşılamak için "Yüzüncü Yıl Eğitim Ormanı" fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Balıkesir Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde, Balıkesir’de Cumhuriyetin 100. yılına özel Karesi ilçesi Şehit Turgut Solak Fen Lisesi ve Altıeylül ilçesi Köseler İlkokulunda, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran’ın katılımıyla,  “Yüzüncü Yıl Eğitim Ormanı” Fidan Dikim Etkinliği gerçekleştirildi.

Geleceği inşa edecek olan genç nesillere yeşili sevdirmek, doğayı korumak ve ağaç dikmenin geleceğe kazandırılan bir can, bir nefes olduğu bilincini aşılamak için gerçekleştirilen etkinlikte; yaşayan ve bağrında yaşatan bir varlık olan toprağı keşfeden öğrenciler; fidanlarını toprakla kavuşturdu. Öğrenciler Vali Ustaoğlu ile birlikte toprakla kavuşan fidanlara can suyu verdi.

Etkinlik ile ilgili değerlendirmelerini yapan İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Ülkemizin orman alanlarının korunması, geliştirilmesi, sürdürülebilir etkinliklerle toplumsal bilincin ve farkındalığın oluşmasının sağlanması noktasında; tıpkı taze bir fidan olan öğrencilerimiz gibi dikilen fidanlar da büyüyüp yeşererek geleceğe nefes olacaktır.

Küresel sorunlara karşı öğrencilerimizin anaokulundan başlayarak yaşamları boyunca sorumluluk almalarını destekliyor, ağaç dikimi etkinliklerinde ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını önemsiyoruz." dedi.

Cumhuriyetin 100. Yılı, Yeni Türkiye Yüzyılı ve kıymetli öğretmenlerin anısına gerçekleştirilen etkinliğe; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı, okul/kurum yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.

Haber: Şefiye Yıldırım

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mustafa Canbey Edremit’te Engellileri UnutmadıÖnceki Haber

Mustafa Canbey Edremit’te Engellileri Un...

Balıkesir’de Kış Lastiği Takmayanlara Ceza YağmuruSonraki Haber

Balıkesir’de Kış Lastiği Takmayanlara Ce...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar