Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’de Günlük Ev Kiralayanlar Yandı! Cezası Büyük!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’de Günlük Ev Kiralayanlar Yandı! Cezası Büyük!
Günlük kiralık ev kiralayanlara büyük ceza kapıda! Resmi Gazete'de yayımlandı. Balıkesir’de ve körfez bölgelerinde evlerini günlük kiraya verenler için artık ceza var. İzin belgesi almadan evini kiralayanlar 1 milyon liraya kadar ceza ödeyebilir

Günlük kiralık evlerde kayıtsız işlem yapanlara büyük cezalar getirecek mevzuat, Resmi Gazete'de yayımlandı. Turizm sektörü temsilcilerinin uzun zamandır ve ısrarla gündemde tuttuğu konutların turizm amaçlı ve kontrolsüz biçimde kiralandığına yönelik tartışma resmi gazetede yayınlanan yeni düzenlemeyle son buldu.

Turizmciler Bastırdı, Yasa Sonunda Çıktı
Kayıt dışı kiralık evler hem Bedelleri yükseltiyor hemde ekonomiye kayıtdışı olarak zarar yazıyordu. Otel işletmecilerinin “Otellerimiz boş kalıyor” tepkisinin hemen ardından başlayan tartışmalarda sona gelindi. Yeni düzenlemeye göre; konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin belgesi alınması zorunlu hale geldi.Belge başvurusu yapabilmek için turizm amaçlı kiralama faaliyeti yürütülmesinin uygun görülen binanın tüm kat malikleri tarafından oy birliği ile alınan kararın ibrazı zorunlu tutuldu. Ayrıca, izin belgesi sahibinden kiralanan konutun kullanıcılar tarafından üçüncü kişilere kiralanması veya kendi adına mesken olarak kullanılmak amacıyla kiralanan konutun kiracısı tarafından turizm amaçlı olarak üçüncü kişilere kiralanması yasaklandı.

Günübirlik Kiralayanlar Büyük Ceza Ödeyecek
Söz konusu şartlar yerine getirilmeden günübirlik turizm yapılırsa ne olacak? Yeni düzenlemede ihlallerin sonuçları çok açık biçimde belirtilmiş. İzin belgesi bulunmaksızın turizm amaçlı kiralanan konutları kiraya verenlere, kiralama yapılan her bir konut için 100 bin TL idari para cezası uygulanacak, izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için on beş gün süre verilecek. Verilen on beş günlük süre sonunda izin belgesiz turizm amaçlı kiralama faaliyetine devam edenlerin cezası katlanarak 500 bin TL’ye çıkacak. İhlalde ısrar edilmesi halinde ceza miktarı 1 Milyon TL’ye kadar ulaşabilecek.

İHLALLERE REKOR CEZALAR
Yine izin belgesi sahibinden kiraladığı turizm amaçlı konutu kendi nam ve hesabına üçüncü kişilere kiraya verenler hakkında her bir sözleşme için 100 bin TL idari para cezası uygulanacak. Düzenlemede izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenler de unutulmamış. Bu şekilde yasayı ihlal edenlere her bir sözleşme için 100 bin TL idari para cezası kesilecek. Ayrıca her defasında yüz günden fazla süreli kira sözleşmesi yapmasına rağmen, ilk sözleşme tarihinden itibaren bir yıl içerisinde aynı konutu dört defadan fazla kiraya verenlere 1 milyon TL idari para cezası kesilecek.

KİRACIYI YANILTANADA CEZA GELECEK
Düzenlemede tüketici haklarının korunmasına yönelik konular da düşünülmüş. Buna göre; turizm amaçlı kiralama yapılan konutun konum, nitelik ve fiziksel özelliklerine ilişkin yazı, reklam, afiş, broşür, sosyal medya, web sayfası ve benzeri araçlarla kullanıcıya yanıltanlara, turizm amaçlı kiralama yapılan konutu sözleşmede belirtilen süreden daha kısa süreyle kullanıcıya tahsis edenlere de 100 bin TL idari para cezası uygulanacak.

Haber: Nehir Memiş - Süleyman Namlı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ceviz Ağaçları Bastonlara DönüşüyorÖnceki Haber

Ceviz Ağaçları Bastonlara Dönüşüyor

Hakan Aka'dan Balıkesirspor Antrenmanına ZiyaretSonraki Haber

Hakan Aka'dan Balıkesirspor Antrenmanına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar