Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’de Keçe Aksesuarları Yapımı Kursuna Yoğun İlgi          

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’de Keçe Aksesuarları Yapımı Kursuna Yoğun İlgi          
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel kültürel bir değeri de olan “Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu”na yoğun ilgi. Halk Eğitim Merkezinde yapılan kursa katılan ve sınavda başarılı olan kursiyerlere “Usta Öğretici Belgesi” verildi.

Balıkesir’in unutulmaya yüz tutmuş geleneksel kültürel bir değeri de olan “Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu”nda” şapkaya, atkıdan eldivene, kolyeden, küpeye, kemerden çantaya, şapka, şal, halı, ceket, yelek, abajur, çizme, patik gibi bir çok ürün farklı objeye dönüştürülerek zeytinyağlı sabun ve ılık su ile doku haline getirilerek elde edilen ürünler Balıkesir’e kazandırıldı.

Balıkesir’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yetki ve sorumluluğunda sürdürülen Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları kurslarından biri olan “Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu”nun Kurs Sonu Sınavları Bandırma İlçesinde Halk Eğitim Merkezinde yapıldı. Kursa katılan ve sınavda başarılı olan kursiyerler Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan “Usta Öğretici Belgesi” almaya hak kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yapılan protokol ve Balıkesir Valiliği’nin de uygun bulmasıyla Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri Planı kapsamında; “Geleneksel El Sanatları” ve “Geleneksel Türk Süsleme Sanatları” alanında yapılan eserleri tanıtarak unutulmaya başlayan el sanatlarını yaşatmak, tahribini ve yok olmasını önlemek, tanıtımını yaparak aslına uygun olarak yeni elamanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla 2023 yılı içinde Bandırma’da açılan  “Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu” sınavları yapıldı.

Haber: Şefiye Yıldırım

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gönen Barajı’nda Su Seviyesi Yüzde 87’ye YükseldiÖnceki Haber

Gönen Barajı’nda Su Seviyesi Yüzde 87’ye...

Gelecek Partisi'nden AK Parti'ye Hayırlı Olsun ZiyaretiSonraki Haber

Gelecek Partisi'nden AK Parti'ye Hayırlı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar