Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’de Manda Üreticilerinde Hibe Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’de Manda Üreticilerinde Hibe Desteği
Balıkesirli Manda Üreticilerine yönelik destekler sürüyor. Bu kapsamda Balıklı mahallesinde %100 Hibeli Sağım Hijyen Seti ve Çiğit Tohumu Dağıtımı Gerçekleştirildi.

Balıkesir Tarım İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Sağım Hijyeni ve Kaliteli Çiğ Süt Üretimi Projesi" kapsamında Balıklı Mahallesinde üretim yapan, hijyen eğitimini tamamlayan üreticilere Bakanlık ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından %100 hibeli olarak, 162 Manda üreticisine Sağım Hijyeni Seti ve Mandacılığı Geliştirme Projesi kapsamında 1500 torba Çiğit Tohumu dağıtıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığınca Sağım Hijyeni ve Kaliteli Çiğ Süt Üretimi Projesi kapsamında 162 manda üreticisine yüzde 100 hibeli bin 500 torba çiğil tohumu ve 879 sağım hijyen seti dağıtıldı.Mandacılığı Geliştirme Projesi kapsamında üreticilere destek amaçlı hibe desteklerinin dağıtımının ardından Balıklı Mahallesinde faaliyet gösteren Manda Sütü Üretim Tesisi ziyaret edilerek saf manda sütünden yapılan manda ayranı ve manda peyniri üretimi hakkında işletme sahibinden bilgiler alındı.

Manda üretiminin yoğun olarak yapıldığı Altıeylül’e bağlı Balıklı Mahallesinde düzenlenen programda Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığınca yüzde 100 hibeli desteklerin dağıtımı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı üreticilere bin 500 torba çiğit tohumu yüzde 100 hibeli olarak dağıtılırken Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de üreticilere sağım hijyen seti desteğinde bulundu. Sağım Hijyeni ve Kaliteli Çiğ Süt Üretimi Projesi kapsamında gerçekleştirilen hibe dağıtımlarının ardından coğrafi işaretli manda kaymağının ön plana çıkarılmasının yanı sıra manda sütünden yapılan manda ayranı ve manda peyniri üretiminin geliştirilmesine yönelik istişarelerde bulunuldu. Balıklı Mahallesinde Manda Sütü İşleme tesisine yapılan ziyarette manda sütünden katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi adına manda kaymağının yanı sıra manda yoğurdu, peyniri ve ayranını markalaştırma çalışmalarının değerlendirilmesinde bulunuldu. HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir’den Yeni lezzet “Manda Ayranı”Önceki Haber

Balıkesir’den Yeni lezzet “Manda Ayranı”

Edremit'te Altyapı çalışmaları sürüyorSonraki Haber

Edremit'te Altyapı çalışmaları sürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar