Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’de Yeni Sanat Projesi Hayata Geçiriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’de Yeni Sanat Projesi Hayata Geçiriliyor
Balıkesir’de, şehrin kültür yaşantısında iz bırakacak yeni bir eğitim ve sanat projesi hayata geçiriliyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Kent Konseyi, Balıkesir Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı ile Dore Music iş birliğinde, Zihnilatif Lütuflu Zekalar Eğitim ve Araştırma Derneği yürütücülüğünde “Zihnilatif Türk Devletleri Uluslararası Piyano Yarışması ve Piyano Resitalleri” 11-14 Aralık 2023 tarihlerinde Balıkesir’de gerçekleştirilecek.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Zihnilatif Lütuflu Zekalar Eğitim ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Kahraman ve Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdür V. Aytekin Yılmaz, Rektörlük Senato Salonundaki basın toplantısında bilgi paylaşımında bulundu. Toplantıda; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile Genel Sekreter Yemliha Yanar, BAÜN Necatibey Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. H. Hakan Okay, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Zihnilatif Lütuflu Zekalar Eğitim ve Araştırma Derneği yetkilileri de yer aldı.


Konserler ve resitaller ile şehrin kültür yaşamına katkı

Etkinlik kapsamında, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi ile Balıkesir Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ev sahipliğinde piyano resitalleri ve konserler gerçekleştirilmesinin yanında, Türk Devletlerini sanat kapsamında buluşturan yarışma ile dünya salonlarında sahne alacak geleceğin büyük Türk piyanistlerinin deneyim kazanması amaçlanıyor.

Dünyaca ünlü sanatçılardan oluşan jüri, yarışmacıları değerlendirecek
Yarışma kapsamında jüri başkanlığını Gökhan Aybulus’un yaptığı uluslararası düzeyde tanınan seçkin bir jüri, geleceğin sanat yaşantısına yön verecek genç müzisyenlerle Balıkesir’de buluşacak. Yarışma jürisinde Türkiye’den Gökhan Aybulus’un yanı sıra; Özgür Ünaldı, Gülnara Aziz, Başar Can Kıvrak ve Cem Babacan, Rusya’dan Andrey Pisarev ve Almanya’dan Herbert Schuch yer alıyor. 


Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Üniversitesinin sadece bilim üreten değil, değer ve kültür üreten bir kurum olarak da öne çıkmasına çalıştıklarını ifade ederken; “Bilim ve kültür, birbirini tamamlayan unsurlardır. Türk Devletlerinin değerlerini bir araya getiren bu yarışmayı çok önemsiyorum. Balıkesir’de ve üniversitemizde uzun yıllarca etki üretmeye devam edecek bu etkinliğin ev sahiplerinden olmamızı çok anlamlı buluyorum” dedi. Rektör Oğurlu, üniversite şehir bütünleşmesi adına yakın zamanda çok sayıda etkinliğin düzenleyicisi ve ortağı olduklarının da altını çizerek üniversite olarak bunda sonra da şehre değer katan tüm çalışmalarda var olacaklarını sözlerine ekledi. Etkinliğin düzenlenmesinde katkıları bulunan tüm kurumlara ve kişilere teşekkür eden Rektör Oğurlu, Balıkesirli vatandaşları da etkinliği izlemek için salonlara davet etti.
Zihnilatif Lütuflu Zekalar Eğitim ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Kahraman da etkinlikle ilgili düşüncelerini; “Bizler, çocuklarımızın yüksek düzeyde kapasitelerini keşfetmek; vatan ve millet yararına üretimde bulunmaları için ahlaki, vicdani ve insani öz değerlerimizle onları geliştirmek amacıyla gönüllülükle çalışan bir sivil toplum örgütüyüz. Üniversitemiz gibi tüm ilgili kurumlarla hep birlikte, kültür ve sanat alanında gençlerimizin dünyadaki diğer yaşıtlarıyla rekabet edecekleri deneyimi kazandırmaktan sorumluyuz. Etkinliğimiz ile genç piyanistlerimizi onlara örnek teşkil edecek dünya çapında tanınan ustalarıyla buluşturarak, geleceğin önemli sanatçıları olmalarına katkı sağlamak en büyük mutluluğumuzdur” ifadeleriyle dile getirdi. 

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdür V. Aytekin Yılmaz da Kültür ve Turizm Bakanlığı adına etkinliği desteklemekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, gerek maddi gerekse sahadaki çalışmaları ile bundan sonra da Balıkesir’de kültür ve sanata destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Yılmaz, etkinliğin başarılı geçmesi dilekleri ile sözlerini tamamladı.
Avlu Kongre ve Kültür Merkezi ile Balıkesir Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ev sahipliğinde halka açık ve ücretsiz piyano resitalleri ve konserlerinin yanında Özbek piyano sanatçısı Gülnara Aziz’in piyano ustalık sınıfının da gerçekleştirileceği etkinlikte; Dünyaca ünlü Keman sanatçımız Cihat Aşkın’ın sanatsal yönetimiyle kurulan, koordinatörlüğünü BAÜN Necatibey Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. H.Hakan Okay’ın yürüttüğü Balıkesir Kültür Orkestrası (BAKO) da 11 Aralık Pazartesi günü Orkestra Şefi Tarık Tal ve 14 Aralık Perşembe günü ise Artun Hoinic yönetiminde solistlere eşlik edecek.

YARIŞMA VE DİNLETİLER PROGRAMI
11 Aralık Pazartesi -  Balıkesir Kültür Orkestrasıyla Yarışma Açılış Konseri, Orkestra Şefi Tarık Tal, Solist Gökhan Aybulus
AVLU Fatih Salonu 19.00, 
12 Aralık Salı - Yarışmacı Performansları tüm halkımıza açıktır. 
AVLU Fatih Salonu 09.00-17.00
13 Aralık Çarşamba - Cem Babacan Piyano Resitali, 
BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Şehit Fethi Sekin Salonu, 16.00
13 Aralık Çarşamba - Herbert Schuch Piyano Resitali, 
AVLU Fatih Salonu 20.00
14 Aralık Perşembe - Yarışmacı performansları tüm halkımıza açıktır. 
AVLU Fatih Salonu 09.00-17.00
14 Aralık Perşembe -  Ödül Töreni ve Balıkesir Kültür Orkestrasıyla Gala Konseri Orkestra Şefi Artun Hoinic, Solist Başar Can Kıvrak, Cem Babacan, Andrey Pisarev
AVLU Fatih Salonu 18.30

Haber: Nehir MEMİŞ 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edremit’e Yeni Fakülte Kararı AlındıÖnceki Haber

Edremit’e Yeni Fakülte Kararı Alındı

Saros'ta Nefes Kesen Tatbikat YapıldıSonraki Haber

Saros'ta Nefes Kesen Tatbikat Yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar