Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’in Zeytini ve Zeytinyağı Kimliklendiriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’in Zeytini ve Zeytinyağı Kimliklendiriliyor
Balıkesir’in Edremit, Burhaniye, Havran, Ayvalık ve Gömeç İlçeleri’nde zeytini ve zeytin yağını markalaştırarak bölge ekonomisine katkı sağlaması ve zeytinin ağaçtan sofralara kadar izlediği yolu görmek amacıyla “Zeytin ve Zeytinyağını Kimliklendirme” Projesi hayata geçirildi. Proje sayesinde Balıkesir’de QR kod sistemleriyle tarım ve teknoloji birleşecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde Balıkesir’in Edremit, Burhaniye, Havran, Ayvalık ve Gömeç İlçeleri’nde Zeytin ve Zeytinyağını Kimliklendirme Projesi sayesinde QR kod sistemleriyle tarım ve teknoloji birleşiyor.

Proje kapsamında Balıkesir’in zeytini ve zeytinyağı markalaşarak hem bölge ekonomisine katkı sağlayacak hem de zeytinin ağaçtan sofraya olan yolculuğu izlenebilecek.

Modern tarım tekniklerini kullanarak, geliştirilen QR kod sistemleriyle zeytin ve zeytinyağı üretiminde, toplama ve sıkım süreçleri kayıt altına alınarak, zeytinin hangi bölgeden toplandığı, parsel bilgisi, ağaçların ortalama yaşı, zeytin çeşidi ve zeytinyağı cinsi gibi genel bilgiler tüketicilere sunulacak.

Proje hakkında bilgi veren İl Müdürümüz Erkan Alkan; "Kazdağları ile Ege Denizi'nin arasında yer alan Edremit, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık ve Havran İlçelerimizdeki zeytin ağaçlarını kayıt altına alıyoruz. Zeytin ve Zeytinyağını Kimliklendirme Projesi'nde bir tüketicimiz zeytinyağı satış noktasına gittiğinde zeytinyağı ambalajdaki OR kodunu cep telefonu ile okutarak bu zeytinyağının hangi ilden, hangi ilçeden, hangi mahalleden, hangi parselden geldiği bilgisine sahip olabilecektir.

Böylelikle zeytinden zeytinyağına kadar olan serüvenin tüm aşamalarını bizzat görebilecektir. Ayrıca Ayvalık Mutlu Mahallemizde Organik Zeytin Köyü Projesi hayata geçiyor. 2022 ve 2023 yılı zeytin sezonundaki sertifikalandırma sürecinin olumlu olarak tamamlanmış olması ve 2024 yılında da sertifikasyon sürecinin tamamlanması ile 2025 yılında Organik Zeytin Köyü Projemiz de sonuçlanmış olacaktır.

Bu vesile ile projeye destek veren Sayın Bakanımıza, Sayın Balıkesir Valimize, Sayın Balıkesir Milletvekillerimize, Sayın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Sayın Kırsal Hizmetler Daire Başkanımıza ve emeği geçen tüm teknik personellere teşekkür ediyorum." dedi.

Haber: Şefiye Yıldırım

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bandırmaspor’da Raul Bobadilla İle Sözleşme SonlandıÖnceki Haber

Bandırmaspor’da Raul Bobadilla İle Sözle...

Erdek'te Evin Temelinde Arkeolojik Kalıntı BulunduSonraki Haber

Erdek'te Evin Temelinde Arkeolojik Kalın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar