Facebook Reklamı
İnstagram

BAÜN, En Çok Tercih Edilen Üniversiteler Arasında Yer Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAÜN, En Çok Tercih Edilen Üniversiteler Arasında Yer Aldı
Eğitimde, bilimde, sosyal alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören eğitim odaklı, yenilikçi bir üniversite olan Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Ön Lisans programlarında %102, Lisans programlarında %100’e yakın doluluk oranı ile en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.

Eğitim niteliğini ve kapasitesini artırmaya devam eden Balıkesir Üniversitesi, özellikle YÖK tarafından 2023’te açılmasına izin verilen yeni programların %100’lük doluluk oranına ulaşması ile dikkatleri üzerine çekti.

6950 Yeni Öğrenci, BAÜN’lü Oldu
 2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Balıkesir Üniversitesine, 3575’i Lisans programlarına olmak üzere 6950 yeni öğrenci yerleşti.Konuyla ilgili açıklamada bulunan BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, “2023 Yükseköğretim yerleştirme sonuçlarının tüm öğrencilerimize, ailelerine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Balıkesir Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencilerimize öğrenci dostu Balıkesir’e hoş geldiniz diyor, eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Balıkesir Üniversitesini her yıl daha ileriye taşıma hedeflerinin olduğunun altını çizen Rektör Oğurlu, “Zengin akademik programları, araştırma merkezleri, uzman akademik kadrosu ve ilmi düşünceye dayalı eğitim programlarıyla Balıkesir Üniversitesi, yayımlanan rakamlarla birlikte ülkemizde en çok tercih edilen üniversitelerden birisi oldu. Yeni açılan programlara ve bölümlere olan ilgi ile tercih oranları hiç kuşkusuz her yıl artarak devam etmektedir. Üniversite yönetimi olarak bizler de öğrencilerimizin ilmi, sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel gelişimini destekleyecek çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kayıtlar 28 Ağustos’ta Başlıyor
Balıkesir Üniversitesine kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler e-kayıt işlemlerini, 28-29-30 Ağustos 2023 tarihlerinde e-devlet üzerinden yapabilecekler.  e-Devlet yöntemi ile kayıt yaptıramayan adaylar ile Özel Yetenek Programları, Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Kepsut Meslek Yüksekokulu (Özel Güvenlik ve Koruma programı) programlarına yerleşen adayların ise 28-29 Ağustos ile 31 Ağustos-1 Eylül 2023 (Saat 17:00’a kadar) tarihlerinde üniversiteye şahsen kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Haber: Nehir MEMİŞ

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünyada Sadece Bu Bölgede GörülüyorÖnceki Haber

Dünyada Sadece Bu Bölgede Görülüyor

Burhaniye’de Sünnet ŞenliğiSonraki Haber

Burhaniye’de Sünnet Şenliği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar