Facebook Reklamı
İnstagram

BAÜN'de Uluslararası Piyano Yarışması Büyüledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAÜN'de Uluslararası Piyano Yarışması Büyüledi
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Kent Konseyi, Balıkesir Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı ile Dore Music iş birliğinde, Zihnilatif Lütuflu Zekalar Eğitim ve Araştırma Derneği yürütücülüğünde “Zihnilatif Türk Devletleri Uluslararası Piyano Yarışması ve Piyano Resitalleri” açılış konseri gerçekleştirildi.

Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Fatih Salonunda düzenlenen konsere Balıkesir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Genel Sekreteri Yemliha Yanar, Zihnilatif Lütuflu Zekalar Eğitim ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Kahraman’ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Orkestra Şefliğini Tarık Tal’ın üstlendiği konserde Piyanoda Gökhan Aybulus, dünyaca ünlü Keman sanatçımız Cihat Aşkın’ın sanatsal yönetimiyle kurulan, koordinatörlüğünü BAÜN Necatibey Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. H.Hakan Okay’ın yürüttüğü Balıkesir Kültür Orkestrası (BAKO) ile birlikte sahne aldı. Açılış konseri, Balıkesir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Genel Sekreteri Yemliha Yanar tarafından Sanatçılara teşekkür belgesi ve çiçek takdimi ile sona erdi. Etkinlik kapsamında, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi ile Balıkesir Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ev sahipliğinde piyano resitalleri ve konserler gerçekleştirilmesinin yanında, Türk Devletlerini sanat kapsamında buluşturan yarışma ile dünya salonlarında sahne alacak geleceğin büyük Türk piyanistlerinin deneyim kazanması amaçlanıyor.

YARIŞMA VE DİNLETİLER PROGRAMI
12 Aralık Salı - Yarışmacı Performansları tüm halkımıza açıktır.
AVLU Fatih Salonu 09.00-17.00
13 Aralık Çarşamba - Cem Babacan Piyano Resitali,
BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Şehit Fethi Sekin Salonu, 16.00
13 Aralık Çarşamba - Herbert Schuch Piyano Resitali,
AVLU Fatih Salonu 20.00
14 Aralık Perşembe - Yarışmacı performansları tüm halkımıza açıktır.
AVLU Fatih Salonu 09.00-17.00
14 Aralık Perşembe -  Ödül Töreni ve Balıkesir Kültür Orkestrasıyla Gala Konseri Orkestra Şefi Artun Hoinic, Solist Başar Can Kıvrak, Cem Babacan, Andrey Pisarev
AVLU Fatih Salonu 18.30
Haber: Nehir MEMİŞ 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mırra Kahvesini Sokaklarda 38 Yıldır SatıyorÖnceki Haber

Mırra Kahvesini Sokaklarda 38 Yıldır Sat...

Yeşilırmak’ta Dev Yayın Balığı YakalandıSonraki Haber

Yeşilırmak’ta Dev Yayın Balığı Yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar