Facebook Reklamı
İnstagram

Cherry Türkiye’de Üretim Yapmak istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cherry Türkiye’de Üretim Yapmak istiyor
Otomotiv devinden Türkiye kararı geldi. Çinli otomobil üreticisi Chery, Türkiye'de üretim için Ticaret Bakanlığı ile irtibat halinde olduklarını ve görüşmelere başladıklarını bildirdi. Chery'nin yetkilisi, fabrika kararı alınması halinde işler hale gelmesinin en az 2 yıl alacağını belirtti.

Yılda 20 milyon aracın satıldığı ve dünyanın en büyük otomotiv pazarına ev sahipliği yapan Çin, bugüne kadar sadece kendi iç pazarında satılan otomobilleri için kapsamlı bir ihracat hamlesi başlattı. Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, 1997 yılında Çin'de kurulan Chery markası, Türkiye'de üretim için ilgili bakanlıklarla görüşmeye başladığını bildirdi.

"TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPMAYI DEĞERLENDİRİYORUZ"

Türkiye'ye yatırım yapmayı değerlendirdiklerini ifade eden Chery International Başkanı Zhang Guibing, "Ticaret Bakanlığı ile irtibat halindeyiz. Ar-Ge merkezi ile başlayıp sonrasında fabrika yatırımını değerlendiriyoruz. Fabrika için Türkiye'den ihracat yapabileceğimiz çevre ülkelerin de satış rakamlarına bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE OTOMOTİVDE BÜYÜK BİR PAZAR"

Guibing, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu kaydederek, ileri de üretim yapabileceklerinin de sinyalini verdi.

Guibing, "Türkiye otomotivde çok büyük bir pazar. Bizim için çok önemli bir ülke. Chery’nin Avrupa hamlesinde bir köprü. Bunun yanında bir otomobil üretmek için tüm alt yapıya sahip. Yedek parçadan teknolojisine kadar tüm üretimi gerçekleştirebileceğiniz bir ülke. Türkiye’ye yatırım yapmayı kesinlikle değerlendiriyoruz. Şu an için kesinleşmiş bir durum yok. Araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

"150-200 BİN ADETLERİ YAKALAMALIYIZ"

Olası bir fabrika yatırımı için ilgili bakanlıklar ile görüşmelere başladıklarını da anlatan Guibing, "Bizim yapacağımız fabrika yatırımı çok büyük olacak. Bunun için fizibilite çalışmaları yapıyoruz ve bu zaman alan bir çalışma. Ticaret Bakanlığı ile irtibat halindeyiz. Bir Ar-Ge merkezi ile başlayıp daha sonrasında fabrika yatırımı yapmayı değerlendiriyoruz. Fabrika yatırımında sadece Türkiye’nin satış rakamlarına bakmıyoruz. Türkiye’den ihracat yapabileceğimiz çevre ülkelerin de satış rakamlarına bakıyoruz. Türkiye’ye yatırım yapmamız için ihracat ve iç pazar dahil 150-200 bin adet bandını yakalamamız gerekiyor" diye konuştu.

MEDYADAN

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bandırmaspor'da, Ersan Parlatan ile Yollar AyrıldıÖnceki Haber

Bandırmaspor'da, Ersan Parlatan ile Yoll...

İkinci El araç Piyasası Zor Günler Geçiriyor!!Sonraki Haber

İkinci El araç Piyasası Zor Günler Geçir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar