Facebook Reklamı
İnstagram

EDREMİT KİTAP FUARI SONA ERDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EDREMİT KİTAP FUARI SONA ERDİ
Bu yıl beşincisi düzenlenen Edremit Kitap Fuarı coşku ile sona erdi. 13 Ağustos’ta başlayan ve 9 gün süren 5. Edremit Kitap Fuarı’na 200’e yakın yazar, 40’a yakın söyleşi, 60’a yakın yayınevi katılırken, fuarı 100 binin üzerinden kişi ziyaret etti.  Prof. Dr. Emre Kongar’ın Onur Konuğu olduğu fuarda Prof. İlber Ortaylı’nın söyleşisi olağanüstü ilgi görürken, kapanışa Metin Uca’nın tek kişilik gösterisi damga vurdu.

Kapanış töreninde sahneye çıkan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, fuara katılan Edremitlilere ve kitapseverlere teşekkür ettikten sonra Fuarın Genel Koordinatörü Necdet Saraç’ı, Belediye Başkan Yadımcıları Tayfun Canlı ve Tayfun Gerkuş’u, belediye meclis üyelerini, fuarın organizasyonunda çalışan, emeği geçen bütün belediye personelini sahneye davet ederek tek tek teşekkür ettikten sonra  “Seneye daha güzel günlerde, daha da büyük bir fuarda buluşmak üzere” dileğiyle fuarı kapadı.

ÇOK PÜSÜRLÜ TARİH
Tarihi ve tarihsel olayları farklı bir bakış açısıyla ve kendine özgü üslübuyla anlatan  Metin Uca, “Bunu mu Demek İstedim”  başlıklı  “Çok Püsürlü tarih” oyunuyla binlerce izleyiciye farklı bir tarihi yolculuk yaptırdı. Metin Uca yoğun ilgi ve sürekli alkışlarla izlenen oyunu  “Ayağa kalkıp kendi tarihimizi yazma zamanı gelmedi mi” sorusuyla bitirdi.

SÖYLEŞİLER

5. Edremit Kitap Fuarı’nın son gününde yazar Öner Yağcı, 68 Kuşağı ile  edebiyat ve siyaset ilişkisini anlatırken, bir başka söyleşide CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İkinci Yüzyıl Derneği Başkanı Metin Işık ve Gazeteci Necdet Saraç “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı Nasıl Olacak” sorusuna cevap aradılar ve “karanlıktan birlikte çıkacağız,  aydınlık yarınlar çok yakın” vurgusu yaptılar.  Prof. Dr. Barış Doster ve Gazeteci Gürkan Hacır’ın katıldığı söyleşide ise Suriye ile ilgili yaşanan son gelişmeler ve dış politika masaya yatırıldı.Grup Baba Erenler’in konseri ile fuar sona erdi.

İMZA KUYRUĞU FUAR ALANININ DIŞINA TAŞTI 
Anlattığı gizemli olaylar, paranormal ve korku hikayeleriyle Youtube binlerce insanın takip ettiği Işıl Işık, fuarda sevenleriyle buluştu. Önemli bir bölümünü çocukların oluşturduğu yüzlerce kişi Işıl Işık’a kitaplarını imzalatmak ve birlikte fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdular. Fuar alanın dışına taşan imza kuyruğu saatlerce devam etti.5. Edremit Kitap Fuarı’nın sekizinci gününde gazeteci, yazar Yavuz Selim Demirağ, “İmamların Öcü” adlı söyleşisinde “Tarih herkesin fotoğrafını çekecek. Dikkat edin gözünüz kapalı çıkmayın. Bizim yolumuz Uğur Mumcuların, Abdi İpekçilerin yoludur. Biz Atatürk’ün izindeyiz”dedi.Prof. Dr. Demir Özbaşar ile sahneyi paylaşan Demirağ’a plaketlerini yazar ve iş insanı Mehmet Öngen takdim etti.
 
SÖYLEŞİLER
Pir Sultan Abdal Derneği Kurucu Başkanı ve yazar Murtaza Demir 5. Edremit Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bir araya gelerek “Türkiye’de Alevi Gerçeği”ni anlattı, Alevilere yönelik yapılan ayrımcılıklarla ilgili çarpıcı örnekler verdi. Demir’e plaketini Edremit Pir Sultan Abdal Derneği Kurucu Başkanı Zeynel Meral takdim etti.CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in katıldığı “Türkiye Siyasetinde Kirlenme Gerçeği” başlıklı söyleşide Tekin seçim sistemini ve seçilme yöntemlerinin anlatırken mevcut sistemi, dayatılmak istenilenleri, zaman zaman özeleştiride de bulunarak masaya yatırdı. Tekin’e plaketini CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan takdim etti.Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım ve Vergi Uzmanı Ozan Bingöl “Tarım, Ekonomi ve Vergi” üçlüsünü konuştular. Yerin üstü, yerin altından değerlidir diyen Yıldırım; “Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için, sorumluluk bizlere düşüyor. Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmeden, mücadele etmeye devam edeceğiz” derken Bingöl de “ Günümüz şartları her birimizi finans uzmanı yaptığı şu günlerde tek umudumuz bu ülkenin bütün sofralarını Hak saklasın, Hızır beklesin. Artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin” dedi. Konuklara plaketlerini Yüksek Ziraat Mühendisi Bülent Coşar takdim etti.
 
DEĞİŞİME UYUM SAĞLAMAK
“Dünyanın canlılar bakımından en zengin 3 ülkesinden biriyiz. Bu kadar güzel bir ülkeyi tarumar edemeyiz. Onu en iyi şekilde kullanmalı ve korumalıyız” diyen evrim, doğa, bilim üzerine birçok eseri bulunan, bilgi hazinesi,doğaperest, Biyolog Prof. Dr. Ali Demirsoy “Biyolojinin Gizemi ve Evrim” başlıklı söyleşide kitapseverleri büyüledi. “Bilim insanları geleceği düzenleyen insanlardır” diyen Demirsoy; “Evrim A olarak geldiğimiz yerden B olarak çıkmanın adıdır. Burada beni dinlemeye gelen “siz”le, giderken ki “siz” farklı olmalıdır. Değişime uyum sağlayabilenler ayakta kalır, diğerleri yok olur” dedi.
Demirsoy’a plaketini Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan takdim etti.
 
 CHP Mersin Milletvekili, Yazar Ali Mahir Başarır ise yazdığı “Beşli Çete” kitabından hareketle “Bizlerden çalınan geleceğimizi gün gelecek yeniden alacağız. Umudunuzu kaybetmeyin, buna gerçekten inanın. Güzel günler yakın” dedi. Başarır’a plaketini Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan takdim etti.Günün son söyleşisi olan “Duvar ve Çekilemeyen Tuğlalar” başlıklı söyleşide TİP İstanbul Milletvekili, Gazeteci Ahmet Şık  “İnsan umutsuzluktan umut yaratandır” vurgusu yaparken , Gazeteci Timur Soykan da “Çocuklarımıza, torunlarımıza temiz bir ülke borçluyuz. O aydınlık yarınlar çok yakın. Biz çok güçlüyüz. Bunun bilincinde olalım, yeter” dedi.Söyleşinin ardından Şık ve Soykan’a plaketlerini Fuar Genel Koordinatörü, Gazeteci Necdet Saraç takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKAN ORKAN’DAN KURTDERE TEŞEKKÜRÜÖnceki Haber

BAŞKAN ORKAN’DAN KURTDERE TEŞEKKÜRÜ

VALİ ŞILDAK HAVRAN'DA İNCİR TOPLADISonraki Haber

VALİ ŞILDAK HAVRAN'DA İNCİR TOPLADI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar