Reklamı Geç
Altıeylül Reklamı
Facebook Reklamı
İnstagram

Erdek Kooperatifi Kadınları İle Bereketleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdek Kooperatifi Kadınları İle Bereketleniyor
Balıkesir Erdek Kapıdağ Yarımadası'nda Misya yürüyüş güzergâhında yer alan Ballıpınar Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin “Kooperatifte Hareket Ballıpınar’da Bereket” isimli projesinin açılış töreni gerçekleştirildi. Kooperatif üyelerini ve mahallede yaşayan kadınların niteliklerini arttırmaya yönelik çeşitli eğitimler verecek.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) tarafından yürütülen  Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında kooperatif hizmet kalitesini artırarak hem kapasitesini geliştirdi hem de bölgeye yerli ve yabancı turistlerin ihtiyacını karşılayabilecek yenilenmiş bir tesisi bölgeye kazandırdı.

Kooperatif, Yörede Üretilen Sebze ve Meyveyi Kurutarak Pazara Sunacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren GMKA, ilan etmiş olduğu 2022 Yılı Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi (Koop) Mali Destek Programı ile bölge kooperatiflerini desteklemeye devam ediyor. Program kapsamında başarılı bulunan Ballıpınar Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi proje ile mevcut ürün yelpazelerini geliştirecek, sunduğu ürünlerin raf ömrünün uzatılmasını sağlayacak. Ayrıca kooperatif, temin ettiği kurutma makinasıyla yörede üretilen sebze ve meyvenin de katma değerinin artırılarak pazara sunulmasını sağlayacağı gibi böylece sıfır atık politikasına da katkıda bulunacak.

Kadınların Niteliklerini Artırmak İçin Çeşitli Eğitimler De Verilecek

Eşsiz doğası ile son yıllarda tatilcilerin uğrak yerlerinden biri olan yarımada da denize sıfır olan kooperatife ait olan tesis, proje kapsamında elde etmiş olduğu makine, ekipman ve oturma alanları ile ziyaretçilerine yeme ve dinlenme hizmeti sunuyor. Mevcut tesis binada küçük ölçekli düzenlenmeler yapılarak, mutfakta üretim ve toplum yemek sunumları yapabilmek için gerekli olan alet ve ekipmanın alımı yapılarak üretim çeşitliliği sağlıyor. Kooperatif ayrıca üyelerini ve mahallede yaşayan kadınların niteliklerini arttırmaya yönelik çeşitli eğitimler de verecek.

Açılış toplantısında konuşan Kaymakam Atasoy, “Atıl olan bir yapının tekrar hayata geçirilmesi, daha da önemlisi üretimin kadın eliyle gerçekleşmesi, bölge aktörlerinin de buna destek olması bizleri çok mutlu etti. Proje belki de Balıkesir’deki en güzel örneklerden bir tanesi. Kadınlarımızın, kooperatifimizin her zaman ve her durumda yanında olacağız. Hayırlı ve bereketli olsun.” diyerek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Erdek Mal Müdürlüğü, Erdek Halk Eğitim Merkezi, Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün de iştirakçi olduğu projeye GMKA’nın sağlamış olduğu destek miktarı 530.617,50 TL. olurken, toplam proje bütçesi 589.574,85 TL oldu.

Açılış toplantısına; Erdek Kaymakamı A. Atakan Atasoy, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, İl Ticaret Müdürü İlhan Pehlivan, Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Işıktaş, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turan, Erdek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Ekiz, Kooperatif Başkanı Gülsüm Çelikarslan, siyasi parti temsilcileri, bölge kurum ve kuruluşlarından temsilciler, ilçe oda başkanları, muhtarlar, dernek ve kooperatif üyeleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Haber: Şefiye YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli Kekiğinde Hasat Zamanı BaşladıÖnceki Haber

Denizli Kekiğinde Hasat Zamanı Başladı

Edremit’te Yol Çalışmaları Devam EdiyorSonraki Haber

Edremit’te Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar