Reklamı Geç
Altıeylül Reklamı
Facebook Reklamı
İnstagram

Gönen’de Kadınların Hukuk Mücadelesi Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gönen’de Kadınların Hukuk Mücadelesi Sürüyor
Balıkesir'in Gönen ilçesinde 2 buçuk yıl önce işten çıkartılan 57 kadın işçi, mücadele etmeye devam ediyor. Mağdur olan kadınlar, davanın bir an önce karara bağlanmasını istiyor.

Gönen'de otomobil sektörüne kılıf üretimi yapan Adin isimli fabrikada çalışan 57 kadın, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 2.5 yıl önce işten çıkartıldı. İstinaf mahkemesine giden ve eksik evrak nedeniyle geri dönen dava Gönen Adliyesi'nde görülmeye devam ediyor.

Adliye önünde açıklama yapan Bandırma Kadın Platformu Başkanı İpek Çetinkuş, "2 buçuk yıl önce Adin'den sendikaya üye oldukları gerekçesi ile işten atılan arkadaşlarımızın duyumunu aldık ve kendileri ile tanıştık. Çektikleri sıkıntıları, yaşadıkları mobbingi, hepsinden haberimiz var. Aramızda dayanışma ile kredi borçlarını ödedik, ev kiralarını ödedik. Arkadaşlarımız resmen sıfırdan kurdukları bir iş yerinde sendikalı olup, haklarını almak istediklerinde 'iş performans düşüklüğü' nedeniyle işten çıkartıldılar. Çekildikleri sorgu odalarında e-devlet uygulamalarına girilmiş, neden sendikalı oldukları sorulmuş. Böyle bir yönetim olmaz, bu anayasal haktır. Biz kadın platformu olarak, STK'lar olarak kız arkadaşlarımızı destekleyeceğiz" dedi.

İlgili sendikanın Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış ise, mağdur kadınların yanında olduklarını belirterek "Bandırma Demokrasi Platformu adına buradayız. Adin'den mağdur olan kadın işçileri desteklemek için geldik. 2 yıldır takip ediyoruz süreci. Türkiye'de kadın olmak zor, kadın işçi olmak daha da zor. Bu arkadaşlar anayasal hak olan sendikaya üye oldukları için işten atıldılar, bu da yetmezmiş gibi işverenden mobbing gördüler. Davalar devam ediyor. Kendilerinin yanındayız" dedi.

İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir ‘de Ağustos Ayında 3 bin 133 Konut SatıldıÖnceki Haber

Balıkesir ‘de Ağustos Ayında 3 bin 133 K...

Burhaniye’de Fen İşleri Ekipleri SahadaSonraki Haber

Burhaniye’de Fen İşleri Ekipleri Sahada

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar