Facebook Reklamı
İnstagram

Okul Masrafları Balıkesirli Velileri Zorluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okul Masrafları Balıkesirli Velileri Zorluyor
Okullar açıldı ancak velinin derdi bir türlü bitmiyor. Kitaptan deftere, silgiden kaleme her şey zamlı fiyatlarla velilerin karşısını çıkıyor. Kırtasiye ürünleri ve ek kitapların fiyatları velilerin adeta belini büküyor.

Balıkesir’de veliler çocuklarının kırtasiye ürünlerini alırken oldukça zorlanıyor. Ek ders kitaplarının çok yüksek fiyatlara satılması sonrasında bazı veliler bu fiyatları ödeyemiyor. Eylül ayı ortasında başlayan yeni eğitim öğretim yılında eksikler yavaş yavaş tamamlanırken özellikle öğrencilerin giyim, kırtasiye ve ek kitaplarının fahiş fiyatları velilere saç baş yoldurtuyor. Enflasyon yüzde 60-70’li rakamlarda gezmesi sonrası kırtasiye fiyatlarını da bu yükselişten üzerine düşeni aldı. Balıkesirli veliler hemen her platformda kırtasiye ve ek ders kitaplarının yüksek fiyatlarından dem vururken karşılarında konuyla ilgili bir muhatap bulamamaktan yakınıyor.

Devletin verdiği kitapların yetersiz olduğunu belirten öğrenci velileri, dersler için ek kitap almak zorunda kalıyor. Ancak Ek kitapların pahalı olduğu belirten veliler, ek kitaplara yüzde 70’in üzerinde zam geldiğini söylüyorlar. Veliler kırtasiye ürünlerini nasıl temin edeceğini düşünüyor. Kırtasiye ürünlerine enflasyonun etkisiyle yüzde 40-75 arası zamlandı.

Okul masrafı sorunu sadece Balıkesirli Velililerin sorunu olmaktan çok uzak, Türkiye’nin hemen her yerinde veliler bu yılki okul masraflarından şikayet ediyor. İşte sosyal medyada velilerin konuyla ilgili yakınmaları;

- Çocuğumu ilkokula yazdırdım. 1'inci sınıf kitap ücreti olarak 21 bin 350 lira istediler. Bu kabul edilemez. Kaldı ki kitapların yarısı dijital.

- Geçen yıl 6 bin lira olan kitap ücretini okul hem geç açıkladı hem de tam 28 bin 800 lira talep etti.

- Aynı okulda okuyan 2 öğrencim var. Biri lisede diğeri ortaokulda eğitim görüyor. Her ikisi için de bu sene 20 bin 500 lira kitap ücreti talep edildi. Erken ödeme yaparsak 2 bin lira indirim yapılacağı bildirildi. Nasıl olur da iki öğrenciye de aynı fiyat stratejisi uygulanır?

- 1. Sınıf kitapları için okul 19 bin 850 lira talep ediyor. Okul ücretinin yaklaşık 3'te 1'i oranında kitap masrafı mı olur? Ayrıca madem böyle astronomik bir rakam isteyeceksiniz, okul kaydı sırasında insanları uyarmak zorundasınız.

- 7-9 kilometre servis ücretini 40 bin lira olarak ödedik. Kitap masrafımız geçen sene 6 bin 800 lira gibi bir rakamdı, o da 19 bin lira olmuş. Yemek ücreti ise tam 40 bin lira. Çocuğum yüzde 80 burslu okuyor ama şu an okul ücretinde 150 bin lirayı zorluyoruz.

- Okulumuzda 5. sınıf eğitim seti 19 bin 600 lira. Gerçekten merak ediyorum, 20 bin liralık setin içeriğinde ne var? Okullar yemek, servis, kitap, kırtasiye, kıyafet vb. gibi ekstraları kâr amacı güderek haddinden fazla şişiriyor.

- Kayıt yenilerken 'Geçen sene kitap ücretlerinden çok şikayet aldık. O yüzden bu sene çok yüksek olmaz' dediler. Buna güvenip iki çocuğumun kaydını yeniledim ama okul kitap ücretlerini yüzde 250 yükseltmiş. İki çocuk için toplam 40 bin lira kitap parası istiyorlar.

HABER: SÜLEYMAN NAMLI

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Burhaniye’de Parklar OnarılıyorÖnceki Haber

Burhaniye’de Parklar Onarılıyor

‘Balıkesir CHP Belediyeciliğiyle Tanışacak!’Sonraki Haber

‘Balıkesir CHP Belediyeciliğiyle Tanışac...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar