Facebook Reklamı
İnstagram

Orman Müdürlüğünden Ormancılara Traktör Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Orman Müdürlüğünden Ormancılara Traktör Desteği
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü paydaşı olan orman köylüsünü unutmuyor. Orköy projesi ile birlikte orman köylüsüne verilen desteklere bir yenisi daha eklendi. Kadın bir ormancı, değeri yaklaşık 750 bin liralık traktörü Hibe yoluyla alarak işlerine devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü 2023 yılında Balıkesir’e sağlanan 25 Milyon TL'lik ORKÖY Desteği 33 Milyon TL'ye yükseltildi.  Kısa adı Orköy olan Orman Köylülerine destek projesi kapsamında Bigadiç Bozbük köyünden Ormancı Sevda Duman traktörüne kavuştu. Proje kapsamında Hibe desteklerine başvuran Sevda Duman “Orman köylülerini destekleyen orköy projesine başvurdum. Bigadiç Bozbük köyündenim yıllardır bu işle uğraşıyorum. Proje kapsamında Traktör desteği bana çıktı. Orman işiyle uğraştığımız için bu traktör bizlerin işini çok kolaylaştıracak” dedi.

Orman Köylülerini destekleme proje desteklerinden faydalanan kadınlar, “Aile bütçesine ve Ülke ekonomisine katkıda bizde varız dediler.” Orman Genel Müdürlüğünün ana paydaşı olan orman köylülerinden ve yıllardın geçimini ormancılıkla sağlayan Bigadiç Bozbük köyünden Emine Kirazbey “ Yıllardır geçimimizi Ormandan karşılamaktayız. Orman bakımı, ağaçların düzenlemesi, kesim ve orman üstü temizliği alanlarında çalışıyoruz. Orköy projesine başvurduk. Başvurduğumuz ve ormandan başka gelirimiz olmadığı için 25 bin lira kredi verdiler. Bunun 5 bin TL’si hibe olarak bizlere verildi. Ayrıca kalan parayı da 3 yılda faizsiz şekilde ödeyeceğiz. Balıkesir Orman Genel müdürlüğüne teşekkür ederiz “ diye konuştu.

2023 Yılında Balıkesir’e sağlanan 33 Milyon TL'lik ORKÖY desteğinin 6 Milyon TL'sinden kadın ormancılar faydalandı.  52 kadın girişimci; 2023 yılında toplamda 6 Milyon TL ORKÖY desteği alarak aile bütçelerine ve ülke ekonomisine katkı sağladı.

HABER: SÜLEYMAN NAMLI

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir'de Zeytinlik yolları yeniden yapılıyorÖnceki Haber

Balıkesir'de Zeytinlik yolları yeniden y...

Doğum Gününde, Babası Nikahını KıydıSonraki Haber

Doğum Gününde, Babası Nikahını Kıydı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar