Facebook Reklamı
İnstagram

RE-You Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
RE-You Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ortaklığında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından hazırlanarak, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında desteklenmeye layık görülen “Renewable Youth Energy/RE-YOU (Yenilenebilir Gençlik Enerjisi/Yeniden Sen) Operasyonu” başlıklı proje kapsamında açılış ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Şehit Fethi Sekin Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Fatih Satıl, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Projenin Takım Lideri Prof. Dr. Dusan Gvozdenac, proje ekibi ve projede eğitim alacak kursiyerler katıldı.

Proje kapsamında rüzgar, fotovoltaik ve biyogaz olmak üzere, 3 enerji sisteminin dahil olduğu yenilenebilir enerji alanında Balıkesir Üniversitesi bünyesinde eğitim alacak yaklaşık 240 kursiyere tanıtım yapılan toplantıda BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç ve Projenin Takım Lideri Prof. Dr. Dusan Gvozdenac açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Yenilenebilir enerji konusunda rekabet var
Proje dolayısı ile Türkiye'nin farklı şehirlerinden gençleri Balıkesir Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, yenilenebilir enerji konusunda dünyada bir seferberlik ve rekabet olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin de alternatif enerji kaynakları konusunda zengin bir ülke olduğunu dile getiren Rektör Oğurlu, eğitimlerle birlikte projenin hayata geçirilmesinin adımlarından birisinin daha ortaya koyulduğunu söylerken, projenin Balıkesir, bölge ve ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Projenin toplam bütçesinin de 6,4 Milyon Avro
GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç de Balıkesir ve Çanakkale'nin yenilenebilir enerji kaynakları konusunda güçlü bir konumda olduğunu vurgularken, proje ile beraber bölgenin yenilenebilir enerji üretiminin yanı sıra alandaki eğitim konusunda da öncü olmasını hedeflediklerini belirtti. Projenin Takım Lideri Prof. Dr. Dusan Gvozdenac ise proje hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, projenin Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği ortaklığında finanse edildiğini söylerken, projenin toplam bütçesinin de 6,4 Milyon Avro olduğunu belirtti. Tanıtım toplantısı, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bandırma’da Hayvan Tahliyesi İçin Önlem AlınıyorÖnceki Haber

Bandırma’da Hayvan Tahliyesi İçin Önlem...

Bandırma’da “Hayalime Yolculuk” Puzzle Sergisi AçıldıSonraki Haber

Bandırma’da “Hayalime Yolculuk” Puzzle S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar