Reklamı Geç
Altıeylül Reklamı
Facebook Reklamı
İnstagram

Sındırgı Yenilenmeye Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sındırgı Yenilenmeye Devam Ediyor
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinin kent estetiği ve kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Meydanlarında ve yollarında düzenleme yapılan Sındırgı’da Kültür Caddesi’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Son yıllarda turizmin göz bebeği haline gelen Sındırgı’nın çehresi hızla yenileniyor. Demirci bağlantı yolu, 20'ye yakın kırsal mahalle yolu ve termal otel güzergâhında bulunan Kültür Caddesinde 1946 yılında Sındırgı Belediye meclisi tarafından alınan kamulaştırma kararı 2007 yılında Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş tarafından hayata geçirildi.

Vatandaşlarla karşılıklı uzlaşma ile cadde üzerinde bulunan 16 adet ev ve dükkân yıkılarak 3 metre genişliğindeki cadde 12 metreye çıkarıldı.İlçe mimarisine uygun hale getirilmesi için mülk sahiplerinin izni ile 16 ev de dükkan yıkılarak 3 metre genişliğindeki cadde 12 metreye çıkarıldı.

 Alt yapı çalışmalarına da hız veren Sındırgı,  Doğal Gaz, jeotermal hat, içme suyu ve yağmur hattı, elektrik hatlarını koordineli bir şekilde ilerleyerek yeniliyor.Alt yapının tamamlanmasının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile sıcak asfalt ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek ve caddeye prestij kazandırılacak.  

 

İlçenin dört ana arterinden biri olan Kültür Caddesinin de ilçenin çehresini değiştirecek bir şekilde yapılacağını belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “Sındırgının dört ana arterinden en güzellerinden birisi Kültür caddesi. Bu cadde üzerinde özellikle Rumlardan kalan çok güzel binalar var 1945’li yıllarda alınan kamulaştırma kararını uygulamak otuz tane binayı yıkarak dört metre den bu caddeyi on iki metreye çıkarmak bize nasip oldu. Alt yapı çalışmalarını tamamen düzelterek ve üzerine Büyükşehir desteği ile sıcak asfalt atıyoruz. Sındırgı kültür caddesini bir prestij caddesi haline getiriyoruz “ ifadelerini kullandı.

İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayvalık’ta Uyuşturucu OperasyonuÖnceki Haber

Ayvalık’ta Uyuşturucu Operasyonu

Edremit’te Uyuşturucu OperasyonuSonraki Haber

Edremit’te Uyuşturucu Operasyonu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar