Facebook Reklamı
İnstagram

Turhan Çömez Sındırgı’da Halkla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turhan Çömez Sındırgı’da Halkla Buluştu
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez, Sındırgı’da pazar ve esnaf ziyaretinde bulundu. Kocasinan Mahallesi’ni de ziyaret eden Çömez, vatandaşlarla buluştu.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez seçim çalışmaları kapsamında Sındırgı’daydı. Çömez, pazar ve esnaf ziyareti öncesi İYİ Parti Sındırgı İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Partililerle buluştu. İlçe ziyareti sonrası da Çömez, pazar ve esnaf ziyaretinde bulundu. Vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi. Çömez’e Sındırgı İlçe Başkanı Nuh Nabi Çiftçi, İYİ Parti Sındırgı Belediye Başkan adayı Çağlar Emrah Doğru ve partililer eşlik etti.

Balıkesir’in Her Yerinde Sorun Geçim Sıkıntısı

Esnaf da alışverişe gelen vatandaş da çok dertliydi. Esnaf satış olmamasından yakınırken vatandaş alım gücünün düşmesini eleştirdi. “Her hafta ürünlere zam geliyor.” dedi. Çömez’in yorumu da “Bir Allah’ın kulu da fiyatlar düşük demedi” oldu. Turhan Çömez ile pazarda sohbet eden bir vatandaş, para kazanamadığı için hayvancılığı bıraktığını belirtti. “Ne olacak bu ülkenin hali? Memleketi soyup soğana çevirdiler. Bizi kurtarın. Tarım ve hayvancılık bitti. Köylerde hayvan kalmadı.” diye Çömez’e ağlayarak dert yandı.

75 Yaşındaki Çift, 10 bin TL Yetmeyince Pazara Çıkıyor

Çömez, 10 bin lira emekli maaşı yetmediği için pazara çıkan 75 yaşındaki pazarcı çiftle de sohbet etti. 40 yıldır bal üreticiliği yapan çift, satışların eskisi gibi olmadığını söyledi. Engelli bir vatandaş da aldığı 4196 lira engelli aylığı yetmediği için pazarda limon satmak zorunda kaldığını belirtti. Çömez, ziyaret ettiği bir bakkalda da 90 yaşında vatandaşla karşılaştı. Hala çalıştığını belirten 90 yaşındaki asırlık çınar da ekonomiyi eleştirdi. “Memleket böyle bir dönem görmedi” dedi.Bir tekel bayiye giden Çömez, işletmeciyle sohbetinde zamların geliş sıklığını sordu. Esnaf da sigaraya üç ayda bir zam geliyor. Fiyatlara geçen seneye göre yüzde 60 arttı. İşlerimiz çok düştü.” diye yakındı. Çömez’in ziyaret ettiği halı mağazası işletmecisi de “Bazı ürünlerde yüzde 50 ve yüzde yüz zam geldi. Satışlar düştü.” diye konuştu.

“Göçmenlerin Ülkeye Sokulması Büyük Ortadoğu Projesi”

Pazarda bir vatandaşın “Büyük Ortadoğu projesi tıkır tıkır işliyor. Bizi ne zaman bunlardan kurtaracaksınız?” sorusuna da Çömez, “Ben vallahi canla başla uğraşıyorum. Millet bize bir omuz verirse hallolacak inşallah. 25 yıldır yani tam çeyrek asırdır her yerde söylüyorum. Büyük Ortadoğu Projesi’nin temeli bataklık. Birincisi bu ülkeye mültecileri sokup Türkiye’yi parçalamayı amaçlıyorlar. İkincisi tarımı hayvancılığı bitirip ekonomiyi çökertmeyi amaçlıyorlar. Kendileri zengin, halk fukara olsun istiyorlar. Müsaade etmeyeceğiz bunlara. Balıkesir’in en güzel yerlerini Araplara sattılar.” yanıtını verdi.Çömez, ziyareti sırasında Kayalıdere Köyü Muhtarı ile karşılaştı. Muhtar, yıllar önce Turhan Çömez’i arayıp tarım için sulama göleti yapımı talebini ilettiğini, Çömez’in de bir telefonla taleplerini yerine getirdiğini söyleyip teşekkürlerini sundu. “Gölet yapmamızda senin çok faydan oldu. Anında kepçeler gönderildi. Seni hiç unutmadık” dedi.

Şehit Babasıyla Karşılaştı: “Bu Memleket Sayenizde Ayakta”

Esnaf ziyareti sırasında Çömez, şehit babasıyla karşılaştı. 2021 yılında oğlu Hakkari’de şehit düşen babaya Çömez sarıldı. Duygularını, “Mekanı cennet olsun. Allah sizden razı olsun. Bu memleket sizin sayenizde ayakta” diye ifade etti.Esnaf ve pazar ziyareti sonrası da İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez ve İYİ Partili heyet, Kocasinan Mahallesi’nde halkla buluştu. Kahvehanede yapılan toplantıda, mahallenin eski muhtarı; 2004 yılında köyde suyun kesik olduğunu Çömez’e ilettikten sonra köye su geldiğini, Çömez’in vekilliğinin sona erdiği 2009 yılına kadar da suyun hiç kesilmediğini belirtti. Çömez’e sakinler olarak teşekkür etti. “Senin bizde yerin ayrı” dedi.Çömez, toplantıdaki vefa dolu bu sözlere, “Benim nasıl siyaset yaptığımı biliyorsunuz. O zaman da su probleminizi duyunca koşa koşa geldim. Hatta parti içerisinde beni ‘Neden bu köyle ilgileniyorsun’ diye eleştirenler olmuştu. Halbuki memleketimizin her bir ferdi eşit ve birinci sınıftır. Asla ve asla ayrımcılığa müsaade etmeyeceğiz. Gördünüz mü Erdoğan’ı? Hatay’a gitti “Bize oy vermediniz, Hatay mahsun kaldı” dedi. Ardından Ordu’ya gitti, “Bize oy vermezseniz doğalgaz yok” dedi. Türkiye’nin bu ocu bucu olmazsan yardım yok yaklaşımını terk etmesi lazım. İstediğiniz çok şey değil. Huzur içinde yaşamak istiyorsunuz. Elektriğimiz, suyumuz, yolumuz olsun istiyorsunuz. Çoluk çocuğun istikbali olsun. Rahat bir memlekette yaşayalım, dostça kardeşçe yaşayalım. Bakın ne güzel bir coğrafyamız var. Bu coğrafya 20 memleketi daha besler. Yeter ki çalınmasın. Yeter ki ihanet edilmesin.” diye karşılık verdi.

Çömez, konuşmasında ayrıca Balıkesir’in Havran İlçesinde köylünün elinden alınan mera arazilerinin yabancılara satıldığını hatırlattı. “Bugün Ankara’da çalan ve talan bir iktidar var. Bunun için siyaset yapıyoruz. Ben buranın fahri hemşerisiyim, kendimi öyle görüyorum. Bana 20 yıl önce de gönlünüzü açtınız. Ben biliyorum ki, Kocasinan bize sahip çıkacak. Biz de buraları cennet gibi yapacağız. Hepinize söz veriyorum” açıklamasında bulundu.Ülkenin tarım ve hayvancılığını bitirip yabancılara tarım ve hayvancılık alanı yaratıyorlar. Net olarak söylüyorum bizim dönemimizde buna son vereceğiz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Küçüksan Başkanı Ahmet Sakbaş Görevini devrettiÖnceki Haber

Küçüksan Başkanı Ahmet Sakbaş Görevini d...

Çuf çuf hoca Türk YouTuber'a virüs bulaştırdıSonraki Haber

Çuf çuf hoca Türk YouTuber'a virüs bulaş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar