Facebook Reklamı
İnstagram

Yazarımız Kübra Mert, Asgari Ücrete Zam Beklentisinin Yükseldiğini Yazdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yazarımız Kübra Mert, Asgari Ücrete Zam Beklentisinin Yükseldiğini Yazdı
Yazarımız Kübra Mert, bu hafta yazısında, Ülkemizdeki işçi ve işverenin gündeminde olan başlıca konu asgari ücreti ele aldı. Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen rakamların ne kadara artarsa artsın işçiyi tatmin etmeyeceği gibi işvereni de zor duruma sokacak bir durum söz konusu olacağı kesin. Zamlar şimdiden başını alıp gidiyorken hele... Yazarımız metninde ise "Enflasyon oranının yüksek olması nedeniyle, asgari ücrette önemli bir artış yapılması bekleniyor. Bana soracak olursanız beklentim 16.500 civarı bir ücretin belirlenmesi yönünde olacaktır. " Diyerek aklındaki rakamı açıkladı.

Asgari ücrete kronolojik olarak bakarsak eğer Türkiye'de işçilerin en düşük ücretini belirleyen bir kriter olarak biliyoruz. Asgari ücretin artması, işçilerin yaşam standartlarını iyileştirmesi açısından olumlu bir gelişmedir. Ancak, işverenler için de maliyet artışına neden olmaktadır. Bu nedenle, asgari ücret artışı ile işten çıkarmaların artması arasında bir ilişki olacağını düşünmeliyiz. Çünkü artan maliyetler ile işçi çalıştırmanın da ekstra bir yük getireceği unutulmamalıdır.   Sonuç olarak, asgari ücretin artması, işçiler için olumlu bir gelişmedir. Ancak, asgari ücret artışı ile birlikte, işten çıkarmaların artması, enflasyon artışının kalıcı hale gelmesi gibi olumsuz gelişmeler de yaşanabilir. Bu olumsuz gelişmelerin önüne geçilmesi için, gerekli önlemler alınmalıdır.

Yazarımız Kübra Mert’in, asgari ücretin artması sonucu işçi ve işveren kesiminin yaşayacağı sorunları anlatan yazısını aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. 

https://www.balikesiraktuel.com/makale/asgari-ucrete-zam-beklentisi-yukseldi-62

HABER: NEHİR MEMİŞ 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seyir Halindeki Hafriyat Kamyonu Cayır Cayır YandıÖnceki Haber

Seyir Halindeki Hafriyat Kamyonu Cayır C...

Gömeç’te 9 Düzensiz Göçmen YakalandıSonraki Haber

Gömeç’te 9 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar