Facebook Reklamı
İnstagram

Yücel Yılmaz’dan spora tam destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yücel Yılmaz’dan spora tam destek
Düzenlenen Mahalle Ligi Turnuvalarının bu yılki şampiyonları belli oldu. 9 Kategoride, 24 binin üzerinde sporcunun katılımıyla  turnuvaların sonunda yapılan törende, şampiyon takımlara ödülleri takdim edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, törende yaptığı konuşmada geçtiğimiz yıl 15 milyon lira olan amatör spor kulüpleri desteğinin bu yıl 60 milyon liraya çıkarıldığının haberini verdi.

Balıkesir’ de düzenlenen Mahalle Ligi Turnuvaları, 2023 sezonu final maçlarının yapılmasının ardından sona erdi. Turnuvada şampiyon takımların belirlenmesinin akşamında Mahalle Ligi Turnuvaları Ödül Töreni düzenlendi.

Turnuva Şampiyonları :

Mahalle Ligi Turnuvalarında şampiyon olan takımlar şöyle; Minik Kadınlar Kategorisi Şampiyonu Edremit 75. Yıl İlkokulu Sivas Spor Takımı, Minik Erkekler Kategorisi Şampiyonu Dursunbey İmam Hatip Ortaokulu, Küçük Kadınlar Kategorisi Şampiyonu Edremit Anka 2023, Küçük Erkekler Kategorisi Şampiyonu Edremit75. Yıl Ortaokulu A Takımı, Genç Kadınlar Kategorisi Şampiyonu Gönen Dişi Kartallar Takımı, Genç Erkekler Kategorisi Şampiyonu Gönen Last Dans Takımı, Yıldız Kadınlar Kategorisi Şampiyonu Gönen Girls Takımı, Yıldız Erkekler Kategorisi Şampiyonu Savaştepe Yıldızları Tarım Lisesi ve Büyük Erkekler Kategorisi Şampiyonu Manyas Yenimahalle Spor Takımı oldu.

Amaç, gençleri spora yönlendirmek

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp açılış konuşmasında  “Büyükşehir Belediyemiz koordinesinde 20 ilçede başlayan bu büyük organizasyonda; çocuklarımıza, gençlerimize ve büyüklerimize spor yaptırmak en önemli amacımız. Bunun yanı sıra ilçelerin kendi arasında kaynaşmasında da çok büyük katkı sağlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza da başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Yücel Yılmaz : ‘’Burada bir gönül işi var’’

Törende konuşma yapan bir diğer isim de Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz oldu. Başkan Yılmaz yaptığı açıklama ;“İyi maçlar çıkardınız. Burada şampiyonlar olarak duruyorsunuz. Biz, sizlerden çok şey umuyoruz. Bu organizasyonu yapmak belediye başkanının hayaliyle olacak bir şey değil. Spora gönül vermiş çok insan etkisi var burada. Başta okuldaki öğretmenlerimiz, onlar bu işe girmediği zaman olmuyor. Daha sonra; idareciler, bu işi organize edecek bir ilçe yapısı, 20 ilçede ilçe gençlik spor müdürleri bu işe inanmalı, Milli Eğitim inanmalı. Bunlar olmazsa olmaz. Geriye kalan da bu işin hamiliğini yapacak üst kadro. Burada Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığımıza ve tüm katkısı olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Spor kulüplerine 60 Milyon liralık destek

Kendilerinin finansman ve organizasyon ile ilgilendiklerini belirten Başkan Yücel Yılmaz,  “Beden eğitimi öğretmenlerimize ve idarecilerimize çok teşekkür ediyorum. Zorluğa, meşakkate ve sürdürülebilirliğe inandıkları ve öğrencilerimize değer verdikleri için. Bu organizasyonda 24 bin kişi yer aldı. Bin 800’ün üzerinde maç yapıldı. 2 binin üzerinde takım oluşturuldu. Bunların her türlü ihtiyacını karşılayan bir Balıkesir var. Bu el birliğiyle yapılan bir iş. Balıkesir, kendini sporda güzel bir yere koydu. Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç gerçek bir spor adamı, yıllardır seçime girer ve kazanır. Katkılarından dolayı teşekkür ederim. Geçtiğimiz yıl amatör spor kulüplerine verdiğimiz 15 milyon liralık desteği bu yıl 4 katına çıkararak 60 milyon lira vereceğiz. Balıkesir’in sporla anılmasını istiyoruz. Başarı grafiğimiz de ortada. Türkiye’de gençlerin lisanslı spor yapma oranı yüzde 17, Balıkesir’de 52. Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şampiyon takımlarımızı tebrik ediyorum, başarılarınız daim olsun.” İfadelerini kullandı.

Haber-Sıla SOLAKLAR

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir’de JASAT operasyonuÖnceki Haber

Balıkesir’de JASAT operasyonu

Erdek’te yaz sezonu başladıSonraki Haber

Erdek’te yaz sezonu başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar