Facebook Reklamı
İnstagram

Altıeylül Kitap Fuarı Çocuklarla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altıeylül Kitap Fuarı Çocuklarla Buluştu
Bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Altıeylül Kitap Fuarı, 75.Yıl parkında düzenlenen etkinlikle açıldı.

Çocukların ve Balıkesirlilerin katıldığı etkinlikte birçok kitap standı açıldı. Fuara katılanların stantlara ilgisi yoğun oldu. Çocuklar, hem kitap satın aldı hem de çalan müzikler ve dağıtılan balonlarla keyifli vakit geçirdiler. Fuar, kurdele kesimi ve dua eşliğinde açıldı.

‘’ İhmal edilmiş gençlik, o şehri yıkar’’

Açılışta konuşma yapan ilk isim Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı oldu. Avcı,  seçim takviminden dolayı açılışta sapma olduğunu belirterek ‘’ Bu yıl 3.sünü gerçekleştirdiğimiz kitap fuarını daha değer katacak şekilde gerçekleştirdik. Biz bir şiar edindik şehri inşa ederken gençliği ihmal etmeyelim. İhmal edilmiş gençlik, o şehri yıkar. Onun için gençliğe yatırım yapmaya çalışıyoruz. Kitap fuarı da bu yatırımların temel taşlarından birisi. Fuarımızın nice yıllarını görelim. Gençlere yapılan harcama bu memleketin yarınlarına yapılan harcamadır.Ben kitap fuarını çok önemsiyorum.’’ diyerek kitap fuarına katkıda bulunanlara teşekkür etti.

‘’Bir kültür yapısı inşa ediliyor’’

Açılışta konuşma yapan bir diğer isim Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz oldu. Yücel Yılmaz,  konuşmasına kitap fuarının 3.sünü gerçekleştirdiği için Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’yı tebrik ederek başladı. Yücel Yılmaz, konuşmasının devamında ‘’ 40 ayrı kitapevi ve 80’den fazla yazarın katılacağı fuar ile çok güzel bir kültür yapısı inşa ediliyor. Hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi.

Açılışın son konuşmasında Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, ‘’Fuarın bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz.İnşallah bu dönem de birbirinden değerli katılımcılar göreceğiz. Ülkemiz, şehrimi ve çocuklarımız için hayırlı olsun. Bu fuarlar, okuma kültürünün gelişmesi için çok önemli. Çocuklarımızı kitap okumaya yönlendirirsek onların kavrama gücünü geliştirmiş olacağız. Bundan sonraki fuarların da başarılı bir şekilde gerçekleşmesini arz ediyorum. ‘’ ifadelerini kullandı. 

Haber Merkezi-Sıla SOLAKLAR

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir, çöpü enerjiye dönüştürüyorÖnceki Haber

Büyükşehir, çöpü enerjiye dönüştürüyor

Haydi çocuklar parkaSonraki Haber

Haydi çocuklar parka

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar