Facebook Reklamı
İnstagram

Altıeylül’de İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altıeylül’de İlaçlama Çalışmaları Sürüyor
Balıkesir’in Altıeylül İlçe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ilaçlama faaliyetlerini araç üstü ulv cihazı bulunan araçlarla ilaçlama ekibi ile periyodik olarak sürdürüyor.

Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için Altıeylül Belediyesi Altıeylül’ün dört bir yanında büyük bir titizlikle ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Altıeylül Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri Aralık 2022 yılından bu zamana kadar haşereye karşı mücadele çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdü.

Haşerelere karşı önlemler alındı

Ekipler 2022 yılının sonbahar ve kış aylarında; haşere yoğunluğu tespit edilen bölgelerde ilaç atılımı, kanalizasyon bölgelerinde sıcak sisleme ve fare pastası atımı gerçekleştirdi. Altıeylül Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, köprü altları, inşaat alanları, lağım kanalları, tespit edilen su alanları, kanal alanları, çöp tenekesi, gübrelik alanlar, çöp merkezi ilaçlanması şeklinde çalışmalarını gerçekleştirerek olası haşerelere karşı önlem aldı.

Yazın gelmesiyle çalışmalara hız verildi

Altıeylül’de karasinek, sivrisinek ve haşerelere karşı mücadele kapsamı içerisinde 94 mahallede ilaçlama faaliyetleri hızla devam ediyor. Kırsal mahalle ve merkez mahallelerde yapılan ilaçlama işlemleri 10 günde bir kırsal mahalleler haftada 2 gün ise merkez bölgelerde ilaçlama hız kesmeden sürdürülüyor.

Vatandaşların isteklerine göre hizmet veriliyor

Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalarını yapan Altıeylül Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Altıeylül’ün dört bir yanında büyük bir titizlikle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Sivrisinek-karasinek larvalarının çoğalmasından dolayı Altıeylül Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yaz aylarının başlamasıyla birlikte ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

Canlılara ve ekolojik sisteme zarar verilmiyor

Diğer canlıların ve ekolojik sisteme zarar vermeden ilaçlama faaliyetlerini sürdüren Altıeylül Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, istenmeyen canlıların kontrolünü sağlarken, haşerelerin taşıdıkları bakterilerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi olası hastalıkların da önüne geçiyor.

Haber: Şefiye YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAÜN Mimarlık Fakültesinde Mezuniyet TöreniÖnceki Haber

BAÜN Mimarlık Fakültesinde Mezuniyet Tör...

Edremit'te Narkotik OperasyonuSonraki Haber

Edremit'te Narkotik Operasyonu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar