Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’de ‘Atıksız Bisiklet Sürüşü’ düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’de ‘Atıksız Bisiklet Sürüşü’ düzenlendi
Balıkesir’in Edremit İlçesi Kazdağları bölgesinde bisikletçiler ve bisiklet dostları, temiz bir gelecek için atıksız bir yaşam sürmenin önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Akçay’dan Ören’e bisiklet turu düzenledi.

Balıkesir’de düzenlenen bisiklet turunun ilk durağı, Güre’deki İda Madra Jeopark Müzesi oldu. Burada Moveweek (Hareket Haftası) çerçevesinde düzenlenen Atıksız Bisiklet Sürüşünün amacı anlatıldı. İda Madra Bisiklet ve Doğa Sporları Grubu Başkanı ve Bisikletliler Derneği Edremit Temsilcisi Meral Taş ve İda Madra Bisiklet ve Doğa Sporları Grubu Yönetim Kurulu üyesi Aynur Aslankaya birer konuşma yaptı. Konuşmalarda çevreye dikkat çekildi. Bu konuşmaların ardından daha temiz bir dünya için neler yapılabileceğine dair katılımcıların önerileri dinlendi.

Her türlü tedbir alındı

Bisikletçiler, konuşmaların ardından bölgenin jeolojik yapısından örneklerin sergilendiği müzeyi gezdi. Daha sonra, pedallarını Kızılkeçili köyüne çeviren bisikletçiler, Zeytinli köyü üzerinden Edremit’e oradan da Burhaniye’ye pedalladılar. Polisin güvenlik sağladığı sürüşte bir ambulans da bisikletçilere eşlik etti. Adramytteion Kazı alanında kısa bir mola verildi.

Daha temiz bir dünya için bisiklet kullanılmalı

Bisikletçileri, etkinliğin gerçekleştirilmesinde, sponsorlarla bisikletçilerin buluşmasında büyük katkısı olan Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz karşıladı. Bisikletçilere katılımları için teşekkür eden Çelik Uğuz, “Daha temiz bir dünya için bisikletli yaşamı tercih eden sizler, aynı zamanda bölgemizin bisiklet rotası olarak kabul ve tanınırlılığını arttırıyorsunuz. Bölge turizminin gelişmesine de önemli katkılar sunuyorsunuz.” dedi.

Atıksız bisiklet turu

Meral Taş, “Burhaniye bisikletçileri olarak bu organizasyonu düzenledik. Atıksız bisiklet sürüşü yapıyoruz. Akçay’dan başlayan yolculuğumuz Ören ve İskele de bitecek” dedi. Atilla Encim de, “İda Madra Bisiklet Topluluğu ile yaptığımız organizasyonda Akçay’dan yola çıktık. Jeopark ziyareti yaptık. Orada ikramlarda bulundular. Etkinliğimiz Ören ve İskele de bitiyor” dedi. Aynur Aslankaya ise, Bu gün atıksız ve güzel bir dünya için pedal çevirdik. Ören’de kazı alanlarını da gezdik. Burada da pedal dostlarımızla birlikte atıksız yaşamı desteklemek için pedallarımızı çevirdik.” dedi.

Atıksız bir yaşam

Atıksız bir yaşamı organize etmenin önemine dikkat çekmek için düzenlenen ‘Atıksız Bisiklet Sürüşü’ etkinliğine yaklaşık 85 kişi katıldı.

Haber Merkezi: Şefiye YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Burhaniye’de öğrencilerin eserleri sergilendiÖnceki Haber

Burhaniye’de öğrencilerin eserleri sergi...

Türkiye Mavi Bayrak'ta dünya üçüncüsüSonraki Haber

Türkiye Mavi Bayrak'ta dünya üçüncüsü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar