Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir'de Kızılaydan Dolu Dolu Kutlama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir'de Kızılaydan Dolu Dolu Kutlama
Her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi tarafından da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programlarında Kızılay’ın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri öğrencilere ve gençlere anlatılarak, Kızılay’a ve faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirildi.

Bu yıl Cumhuriyet’imizin de 100. Yılını idrak etmemiz sebebiyle Kızılay Haftasına çifte bayram mutluluğuyla başlayan Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi gönüllüleri ile birlikte dikkat çekici çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Kızılay Haftası Kutlamaları hakkında açıklamada bulunan Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi Başkanı Mustafa Burak Kelemençe:  “Dünyayı kuşatan bir iyilik hareketi olan Kızılay’ımızı anlatmak için Kızılay Haftası’nda da Kızılaycılık bilincinde bir nesil yetiştirmenin hedefiyle tohumlar atmaya devam ediyoruz.    


 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası sebebiyle Genç Kızılay Balıkesir gönüllülerimiz ile Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ın ev sahipliğinde bir Sındırgı gezisi düzenledik ve 29 Ekim kutlamaları kapsamında Gençlik Merkezimizin düzenlediği fener alayına katılım sağladık. Aynı zamanda Balıkesir Kızılay Kadınlarımız,  gönüllülerimiz ile bir piknik organizasyonu gerçekleştirerek Cumhuriyet’imizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında vatandaşlarımıza ve minik yavrularımıza bayraklar dağıttılar.

Türkiye’nin 100. yılı ve Kızılay 2030 Stratejik Hedefleri çerçevesinde bir şenlik havasında başlayan Kızılay Haftası etkinliklerimize hafta boyunca Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyinde Kızılay tanıtımlarıyla devam ederken, kadın gönüllülerimizin marifetiyle 155 yıllık bir gelenek olan ŞEFKAT PAZARI formatındaki hayır kermesimizi, halkımızın yoğun teveccühü ile gerçekleştirdik. Başta Şefkat Pazar’ımızın yanında olmak üzere şehrimizin belirli noktalarında kurumlarımızın da destekleriyle kan bağış organizasyonları düzenledik. 


Genç Kızılay Balıkesir ve Genç Kızılay Dursunbey gönüllülerimiz Dursunbey İlçemizde bir okulun duvarlarına renk katarken aynı zamanda okulda öğrenim gören yavrularımızla çeşitli etkinlikler düzenleyip Kızılayımızı tanıttılar. Diğer yandan, Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi olarak Atatürk Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisinde bir süredir de hazırlığını yaptığımız "Kızılay Kitap Eczanesi" nin tefrişatını gerçekleştirdik. Bu projemiz ile hastanemizde yatan evlatlarımızın acılarını bir an olsun unutturmak, hastanede geçen vakitlerinin bereketlendirmek, kitapların en az ilaçlar kadar hayati öneme sahip oldukları bilinciyle ve Kızılayımızı tanıyarak büyümelerini hedefliyoruz.

Tüm bunların yanı sıra hafta boyunca da Kızılay Haftamızı tebrik için ziyaretimize gelen başta Sayın Valimiz İsmail USTAOĞLU olmak üzere tüm değerli kurum temsilcilerine, Siyasi Parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşlarına nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Çeşitli etkinliklerle kutladığımız Kızılay Haftamızı tüm Kızılay şehitlerimizin ve Gazze’de şehit düşen müslüman kardeşlerimizin ruhları için Alaca Mescid Camisinde Cuma namazına müteakip yaptığımız pilav hayrı ile noktaladık.

Ayrıca; tüm dünyaya, Türkiye’nin insani yardıma ihtiyaç duyan hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmadığını göstermek, gönüllü ve iyilik sever bir nesil inşa edebilmek, her zaman ve her yerde, her koşulda insan ızdırabını dindirmek adına çalışan Türk Kızılay olarak herkese ulaşabilmek ve saha çalışmalarımızda da destek olmak için tüm hemşerilerimizi Kızılay’ın merhamet pınarına su taşımaya, bu gönüllülük seferberliğine katılmaya bekliyoruz" açıklamalarını yaptı.
HABER MERKEZİ 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fırın Ustası Hilal, Daha 14 yaşındaÖnceki Haber

Fırın Ustası Hilal, Daha 14 yaşında

La Nina Kışı İçin Geri Sayım Başladı!Sonraki Haber

La Nina Kışı İçin Geri Sayım Başladı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar