Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’e ‘’Dalış Köyü’’ Turizmi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’e ‘’Dalış Köyü’’ Turizmi
Turizmi yaymak için çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç Karaağaç’ta mavi bayraklı plajları ve su altı heykel galerisini kapsayan geniş bir alanda 'Dalış Köyü’ projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladı

Dalış Köyü projesi için su altı akademisi de kurulacak. Akademide sportif dalışlar, kurumsal dalışlar, bilimsel dalışlar, engelli dalışları, teknik dalışlar ve arama kurtarma eğitimleri verilecek. Akademide cankurtaran yarışları, triatlon yarışları ve yelken yarışları gibi birçok aktivite de yapılacak.

Halk plajı, sosyal alan ve daha fazlası

Dalış Köyü proje alanında 400 metrelik halk plajı, 9 bin metrekarelik çadır kamp alanı, 2 bin 500 metrekarelik dinlenme ile 2 bin 500 metrekarelik sosyal donatı alanı, engelliler için iskele ve restoran da yer alacak.

Hedef; Turizmi 12 ay yaşatmak

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  öncelikli hedefin turizmi 12 aya yaymak olduğunu vurgulayarak : “Balıkesir’imizin her ilçesi, kendine özgü değerleriyle ön plana çıkabilecek, marka olabilecek bir potansiyele sahip. Büyükşehir olarak sahip olduğumuz bu gücü, turizm ürününe dönüştürerek şehrimizin ekonomik gelişimine katkı sunuyoruz. Bu noktada turizmi, alternatif turizm çeşitleriyle birlikte 20 ilçeye ve 12 aya yaymak için proje ve yatırımlarımızı devreye alıyoruz” dedi.

‘’Dalış tutkunlarının yeni adresi Balıkesir olacak’’

Kentin ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sunmak için sportif faaliyetler, sağlık turizmi, fuarlar, festivaller düzenleyerek sosyal yaşamı zenginleştirmeye yönelik çalışmalarının olduğunu belirten Başkan Yücel Yılmaz, “Gömeç Dalış Köyü de bu adımlardan bir tanesi. Geçtiğimiz yıl bu bölgede su altı heykel galerisi oluşturmuştuk. Şimdi de bu heykel galerisi ile mavi bayraklı sahilleri kapsayan güzel bir dalış köyünün inşasına da başladık. Bundan sonra Balıkesir, yerli ve yabancı dalış tutkunlarının yeni adresi olacak” açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi-Sıla SOLAKLAR

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Takımını kur mücadeleye katılÖnceki Haber

Takımını kur mücadeleye katıl

Bandırma’da Engelliler Haftası kutlandıSonraki Haber

Bandırma’da Engelliler Haftası kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar