Facebook Reklamı
İnstagram

Burhaniye Ünlü Hocalarla Konsere Hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Burhaniye Ünlü Hocalarla Konsere Hazırlanıyor
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Adramytteion Festivali (Adra’Fest) devam ederken, çeşitli senfoni orkestralarından ve çeşitli okullardan gelen gençler de Uygulamalı Bilimler Fakültesi salonlarında ünlü hocaların eşliğinde konsere hazırlanıyorlar. Akşamları değişik alanlarda konser veren gençler, orkestralarda yer almaktan mutlu olduklarını söylediler.

Burhaniye’de Cihat Aşkın’ın Sanat Yönetmenliğini yaptığı Adramytteion Festivali devam ederken, konserlerde görev alacak gençler de Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Salonunda Cihat Aşkın’ın öncülüğünde konser hazırlığı yapıyorlar. Balıkesir Üniversitesinden Doç. Dr. Hakan Okay’ın genel koordinatörlüğünü yaptığı Adramyteion Festivali 20 Ağustos’a kadar devam edecek. Her akşam değişik alanlarda konser veren gençler, gün boyu konsere hazırlanıyorlar.

Orkestrada yer almaktan mutlu olduğunu anlatan Ceyda Nehir Güleç, “İzmir’den geliyorum. Güzel Sanatlar Lisesinde okuyorum. Ören Burhaniye’ye ilk defa geliyorum. Adra Fest olarak ilk defa orkestra kampındayız. Çok verimli, çok değerli sanatçılarımızla birlikte çalışıyoruz. Her gün sabah 9.30'dan saat 13.00'e kadar çalışıp akşam da konser veriyoruz. Çok yorucu olsa da çok keyifli. Çok yeni arkadaşlar tanıdım. Hepsinden çok memnunum. Çok eğlenceli. Güzel vakitler geçiriyoruz” dedi.

Demirkan Yay da, “Ankara’dan geliyorum. Viyola çalıyorum. Viyolamı geliştirmem için Adra Fest çok büyük fırsat oldu. Bir sürü ünlü müzisyenle çalışabildim. Cihat Aşkın bunlardan birisi. Sık sık konsere çıktık. Orkestranın bir parçası olmak çok güzel” diye konuştu.

Koordinatör Doç. Dr. Hakan Okay ise, “Balıkesir Üniversitesi'nde bir personel olarak çalışıyorum. Şu an Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesine ait BUBYO otelinde konaklamamızı yapıyoruz. Aynı zamanda tüm provalarımızı da burada gerçekleştiriyoruz. Dünyanın tanınan çok değerli sanatçıları aramızda. Cihat Aşkın hocamın rehberliğinde toplandık. Adramytteion Antik Kenti'nin görünürlüğünü müzik yoluyla, sanat yoluyla tanıtmak için buradayız.

Bir Festival Orkestramız var. Bu orkestramızda çeşitli senfoni orkestralarından sanatçılarımız, çeşitli konservatuarlardan eğitimcilerimiz, sanatçı hocalarımız ve çeşitli yaş gruplarından genç müzisyenlerimiz bulunmakta. Bu bir eğitim projesi. Ben de bu çalışmanın koordinatörlüğünü üstleniyorum” dedi.

İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İvrindi’de Üst Yapı Çalışmaları SürüyorÖnceki Haber

İvrindi’de Üst Yapı Çalışmaları Sürüyor

Çay Yine Zam’landıSonraki Haber

Çay Yine Zam’landı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar