Facebook Reklamı
İnstagram

Gömeç’in Gelecek Vizyonuna Yön Verilece

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gömeç’in Gelecek Vizyonuna Yön Verilece
Balıkesir Üniversitesi ve Gömeç Belediyesi öncülüğünde “Disiplinler Arası Gömeç Buluşmaları-Doğal ve Kültürel Miras Vizyonu-Sempozyumu”, 26-28 Ekim 2023 tarihleri arasında Gömeç Nuri Bozyel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Sempozyum, Gömeç’in sahip olduğu değerlerle ilgili farkındalık sağlanmasını, bu değerlerin korunarak çağdaş yaklaşımlarla Gömeç vizyonuna katkı sunmasını amaçlıyor.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri dahilinde 26-28 Ekim 2023 tarihleri arasında Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, Nuri Bozyel Kültür Merkezi’nde “Disiplinler Arası Gömeç Buluşmaları -Doğal ve Kültürel Miras Vizyonu- Sempozyumu” gerçekleştirilecek. Sempozyum, Gömeç ve çevresini geçmişi ve bugünüyle tanıtmayı, Gömeç’in sahip olduğu değerlerle ilgili farkındalık sağlanmasını, bu değerlerin korunarak çağdaş yaklaşımlarla Gömeç vizyonuna katkı sunulmasını amaçlıyor.


Balıkesir Üniversitesi öncülüğünde ve Gömeç Belediyesi ev sahipliğindeki sempozyum, Balıkesir Kent Konseyi, Gömeç Kent Konseyi, Adramytteion Araştırmaları, Burhaniye Ticaret Odası, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, Gömeç Zeytinciler Derneği, Özem’le Yaşam, Akkızhan Otel, ToNe City Otel, Cunda Uygulama Oteli, Turizm ve Destinasyon Geliştirme Derneği olmak üzere birçok paydaş tarafından destekleniyor.
Farklı disiplinlerden çalışmalar paylaşılacak
Gömeç ve çevre sahasının doğal, tarihi, kültürel değerleri ile sanatsal ögelerini ele alan bilimsel çalışmaların sunumlarla bir çatı altında toplanmasını hedefleyen sempozyuma, Gömeç’in gelecek vizyonuna katkı sunmak ve yön vermek amacındaki farklı disiplinlere ait çalışmaları, üretimleri, uygulama ve modelleri paylaşmak üzere pek çok kişi ve kurum katılacak. Sempozyumda akademik bildirilerin yanı sıra kültürel, sanatsal ve sportif içerikli atölye çalışmalarına, projelere ve etkinliklere de yer verilecek.
Dolu dolu bir program
Sempozyum kapsamında, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Gömeç”, “Gömeç’te Yerel Kalkınmaya Katkılarıyla Ulusal ve Uluslararası Projeler”, “Kent Ekonomisi, Kırsal Kalkınma ve Turizm”, “Antik Çağdan Yakın Döneme Kültür Varlıkları ve Kimlik”, “Gömeç’in Markalaşma Sürecinde Tecrübeler ve Adımlar”, “Kültürel Miras, Yaşam, Sanat ve Kent Buluşmaları”, “Alternatif Turizm ve Bisiklet”, “Bereketin ve Yeşilin En Güzel Hali Zeytin-Zeytinyağı”, “Farklı Boyutlarıyla Çevre ve Sürdürülebilirlik”, “Destinasyon Yönetimi ve Sürdürülebilirlik” ve “Toplumsal Yönleriyle Gömeç” başlıklı oturumlar hayata geçirilecek.
“Gömeç Buluşmaları”, “Küresel Sanat Koridorunda Gömeç Durağı”, “Gömeç Kent Eskizleri” başlıklı sergilerin yanı sıra “Gömeç’in Kültürel İzleri”, “Kültürlerarası Sanatsal Bağ Kurma Nesnesi Olarak Telden Ayakkabı Modellemesi: Evrensel Gösterge Üretimi Etkinliği”, “Gömeç’te Kültürel Rota: Fotoğraf ve Kolaj”, “Gömeç’in Kültürel Haritası: Psikocoğrafik Haritalama” ve “GastroArt” gibi sanat atölyeleri de düzenlenecek. Adramyttene Rivierası bisiklet turu ve Gömeç kültür gezisi de programda yer alan etkinlikler arasında bulunacak.

İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köprü ve Otoyol Zammına ErtelemeÖnceki Haber

Köprü ve Otoyol Zammına Erteleme

100. Yıla Özel Bin 923 Kilo Özel LokumSonraki Haber

100. Yıla Özel Bin 923 Kilo Özel Lokum

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar