Facebook Reklamı
İnstagram

Havran’ın Cuma Pazarına Yoğun İlgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Havran’ın Cuma Pazarına Yoğun İlgi
Balıkesir’in Havran İlçesi’nde her Cuma kapalı Pazar yerinde kurulan Havran Pazarı vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Her Cuma en güzel, en sağlıklı meyve sebzelerin bulunduğu kapalı pazar alanının yanı sıra sokak aralarına kurulan kestaneden melkiye, kuru baklagillerden yöresel ürünlere her çeşit el emeği ürünün bulunduğu köylü pazarı da vatandaşların ilgisini çekiyor.

Balıkesir’e geldiğinizde uğramadan edemeyeceğiniz Havran pazarı hem yerli hem yabancı halktan yoğun ilgi görüyor. Bölgenin kültürünü, insan ilişkilerini kısacası her şeyini anlatan pazar uygun fiyatıyla da vatandaşların uğrak noktası haline geldi. Pazar konumundan dolayı ailenizle beraber hem pazar alışverişi yapabilmenize hem de ilçenin kültürünü, tarihini öğrenebilmenize olanak sağlıyor.

Her Cuma Havran’da kurulan kapalı pazar hem kaliteli hem de lezzetli meyve sebzeleriyle vatandaşların dikkatini çekerken pazarın dışında sokak aralarına açtıkları sergileriyle doğal beslenmenin adresi sayılan köylü pazarının ünü de bölge sınırlarını aştı. Bu pazarda ürün aldığınız köylülerle birebir iletişim kurabilir, hatta onlardan özellikle ot yemeklerinin tarifini alabilirsiniz. Sokak aralarında gezerken Havran’ın kültürünü tanıma fırsatı bulur, halkıyla sohbet edersiniz.

Havran pazarında ürünler her hafta dalından yeni kopmuş tazecik olarak Havran köylerinden ve pazarcı esnaftan gelir. Yetiştirdikleri ve halden aldıkları sebze, meyve, topladıkları otlar, çiçekler, kestane, melki, ürettikleri yumurta, ekmek, erişte, salça, zeytin çeşitleri, bal, peynir, çökelek ve yağları satarlar. Özellikle ilkbaharda yeşilin her çeşidi adeta tezgahlardan fışkırır. Her şeyin doğalını bulabileceğiniz Havran pazarında bir kuş sütü eksiktir.

Balıkesir Havran Cuma Pazarına gelen vatandaşlardan bazıları şehir merkezinde kurulan bazı pazarlardan fiyat olarak daha uygun ve kaliteli ürünlerin bulunduğunu söyledi. Vatandaşlar  organik ürünlerin kolay bulunabildiğini dile getirerek pazarın el emeğine ve köylü esnafa verdiği değere vurgu yaptı. 

Haber: Şefiye Yıldırım

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir’de Depremlerin Ardı Arkası KesilmiyorÖnceki Haber

Balıkesir’de Depremlerin Ardı Arkası Kes...

Savaştepe İyi Parti Aday Adayı: Sedat AlabaşSonraki Haber

Savaştepe İyi Parti Aday Adayı: Sedat Al...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar