Facebook Reklamı
İnstagram

Karesi’den Belediye Personeline Afet Eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karesi’den Belediye Personeline Afet Eğitimi
Karesi Belediyesi tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) 2023 yılı Teknik Destek Programı kapsamında sunulan ve ajans tarafından başarılı bulunarak destek almaya uygun görülen “Karesi’de Afet Eğitimi” projesinin eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Teknik destek projesi kapsamında Afet Öncesi ve Afet Sonrası konusunda Karesi Belediyesi personeline meydana gelebilecek afetler ve acil durumların neden olabileceği fiziksel, ekonomik, sosyal, çevresel ve psikolojik zarar ve kayıpları önleyerek etkilerinin azaltılması ve depreme dirençli, güvenli, hazırlıklı ve sürdürülebilir yeni yaşam çevrelerinin oluşturulması konu başlıklarında 2 gün boyunca eğitim verildi.

Bu eğitimlerle başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları personellere kazandırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Proje   faaliyeti  kapsamında   gerçekleştirilen  eğitim   müfredatında  katılımcılara yönelik afet  kavramı  ,  afet  öncesi  ve  sonrası   ilk   72   saat  süresince  yapılması  gereken   işlemler   hakkında  bilgi  verildi.

BAŞKAN ORKAN: “AFET EĞİTİMİ KONUSUNDA KURUMSAL KAPASİTEMİZİ GELİŞTİRİYORUZ”

Karesi Belediyesi’nin birçok alanda yerel ve uluslararası projeler yürüttüğünü söyleyen Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “6 Subat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli tüm ülkemizi etkileyen büyük bir deprem yaşadık. Bu acıları unutmak kolay değil. Birlik ve beraberliğimizle tüm zorlukları aşıyoruz.

Kentimizin gelişimine yönelik olarak ulaşım, trafik, atık yönetimi, alt yapı, yaya ve bisiklet yolları konularında yaptığımız çalışmaların yanı sıra bu eğitimle birlikte kurum personelimizin yaşanabilecek doğal veya doğal olmayan afetlere yönelik olarak bulundukları mekânlarda alabilecekleri temel önlemleri öğretmek, davranış şekillerini değiştirmek ve uygulamayla birlikte kurumsal kapasitemizin de artmasını sağlamayı amaçladık. Teknik destek projesi ile birlikte belediye personelimizin yetkinliğini artırdık, bu tip çalışmalara hız kesmeden devam ederek kurumsal kapasitemizi artırmayı sürdüreceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altıeylül TEKNOFEST’TE, Gelecek Emin EllerdeÖnceki Haber

Altıeylül TEKNOFEST’TE, Gelecek Emin Ell...

Balıkesir'de Uyuşturucu OperasyonuSonraki Haber

Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar