Facebook Reklamı
İnstagram

Manyaslı Kadınlar SOGEP İle Üretiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manyaslı Kadınlar SOGEP İle Üretiyor
Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında yürütülen, “Üreten Kadınlar ile Büyü-Yün” isimli proje ile eski okul binasının bakım ve onarımı ile Manyas’ta faaliyetlerine başlayan atölyelerde ev hanımlarının ve gençlerin beceriler kazandırılarak hem gelir getirici faaliyetlerde bulunmaları hem de sosyalleşmeleri sağlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), SOGEP kapsamında başarılı bularak desteklediği, Manyas Kaymakamlığı’nın projesi için; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Manyas Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Manyas Halk Eğitim merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu proje konusu üzerine hayata geçirilen Manyas Kadın Kooperatifi de katkı sunuyor.

Projenin Çok Amaçlı Bir Cazibe Merkezi Olması Amaçlanıyor

İlçenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlayacak projede, kooperatife üye kadınlar el emeği salça, sos, reçel ve hamur gibi yiyecekleri ürettikleri gibi alacakları eğitimle de Manyas ilçesi için marka olacak hırka, kazak, atkı, çorap, yorgan gibi el yapımı organik yün ürünleri oluşturarak satışını gerçekleştirecekler. Sosyal yönden de özellikle gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayarak spora davet eden projenin çok amaçlı bir cazibe merkezi olması amaçlanıyor.

Proje Bölge İstihdamına ve Ekonomisine Katkı Sunacak

Organik yün ürünleri ihtiyacının getirdiği talebe karşı Manyas ilçesi koyun yünlerinin uygun maliyetle toplanıp hem ihtiyacın karşılanması hem de kadın çalışan ve girişimcilere avantaj sağlayacak proje, istihdama da bölge ekonomisine de katkı sunacak. Yine bina içerisinde yer alan mutfak atölyesinde, çeşitli ihtiyaçlara göre kadınlar, Coğrafi İşaretli Manyas Kelle Peyniri gibi Manyas’a özgü ürünler ile kahvaltı sunumu gerçekleştirirken diğer yandan yöresel ve kültürel yemekleri de atölyede üreterek aşçılık üzerine kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.

Sosyal, sportif ve ekonomik olarak yaşam kalitesini artırmak olan proje için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, projede yer alan binanın bahçe peyzajının düzenlenmesi için destek sağlarken, kadınların alacakları eğitimler konusunda da Manyas Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü projeye destek veriyor.

HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gömeç Atatürk’ü 10 Kasım’da Özlemle AndıÖnceki Haber

Gömeç Atatürk’ü 10 Kasım’da Özlemle Andı

Dalgıçlar Atatürk’ü 10 Metre Derinlikte Türk Bayrağı Açarak AndıSonraki Haber

Dalgıçlar Atatürk’ü 10 Metre Derinlikte...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar