Facebook Reklamı
İnstagram

MİNİK ÇEVRECİLER DOĞAYI TANIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MİNİK ÇEVRECİLER DOĞAYI TANIYOR
Balıkesirli minik öğrenciler Tema’nın “Ağaç Kardeşleri Yetişiyor Projesi” kapsamında doğa ile tanışma etkinliği düzenledi. Atatürk Parkında yapılan etkinliğe Yeşil iz Okul Öncesi Eğitim Kurumu’nun minik öğrencileri katıldı

Atatürk Parkı içerisinde sosyal mesafe yuvarlaklarında toplanan Anaokulu öğrencileri Ağaç, Bitki ve çevre ile birlikte yaşamayı öğrenme adına çeşitli oyunlar oynadılar.

BİZİM İÇİN DOĞA HERŞEYDİR

Sosyal mesafe kuralı ile maske takmaya özen gösteren Yeşiliz Okul öncesi Eğitim kurumu öğrencileri Türkiye Çöl olmasın önlüklerini giyerek öğretmenleri ile birlikte çeşitli oyunlar oynadılar. Yeşil İz Eğitim Kurumları Kurcu Müdürü Esma İlkdoğdu ulu ise “Balıkesir’de çevre bilinci olan çocukların olmasını istiyoruz.Yeşil İz’de bizim için doğa her şeydir. Felsefemiz Yaşasın doğada özgürce oyun oynamak, ağaçlara sarılmak, toprağa dokunmak doğayı tanıyıp onunla doyasıya bağ kurmak. Yeşil İz Çocukları Yeşil İz'e özgü etkinliklerle doğanın tadını çıkarmaya devam edecek” dedi.

TEMA PROJELERİ SÜRECEK

İlkokul çağındaki çocuklara ağaç, bitki, doğa ve çevre sevgisini aşılamak için yapılan etkinlikte çocuklar sosyal mesafe kurallarına uyarak Atatürk parkı’nın yeşil doğasını tanıma fırsatı buldu. “Ağaç Kardeşleri Yetişiyor Projesi” için konuşan Tema Vakfı Balıkesir yetkilisi Metin Kuter “ Son dönemde doğaya kötü davrandığımız için bizden adeta intikam alıyor. İnsanoğlu olarak doğa ile birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Bizde yıl boyu sürecek etkinliklerimizden olan Ağaç kardeşliği projesi ile çocuklarımıza doğa sevgisini aşılamayı hedefliyoruz. Ağaçların, bitkilerin önemini onlara anlatarak doğayı seven bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.”dedi

Doğa ve Ağaçlar başta olmak üzere çevre bilinci oluşturmanın çocuklar üzerindeki önemine değinen Kuter “ Bilinçli, bir yeni nesil oluşturmak zorundayız. Susuzluk, hortum ve afetler doğa’nın bizlere son ikazları oluyor. Çocuklar ile çalışmaktan mutluyuz. En alttan bu eğitimi çocuklarımıza vererek güzel bir çevre bilinci oluşturmuş olacağız. Bu anamda ben Yeşiliz Okulöncesi Eğitim Kurumuna, çalışanlarına ve minik öğrencilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber :Süleyman Namlı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BALIKESİR'DE ARKEOLOJİ GÜNLERİ BAŞLADIÖnceki Haber

BALIKESİR'DE ARKEOLOJİ GÜNLERİ BAŞLADI

VALİ ŞILDAK'TAN GÜVENLİK GÜÇLERİNE TEŞEKKÜRSonraki Haber

VALİ ŞILDAK'TAN GÜVENLİK GÜÇLERİNE TEŞEK...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar