Facebook Reklamı
İnstagram

Ustaoğlu Seyit Onbaşı’nın Köyünü Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ustaoğlu Seyit Onbaşı’nın Köyünü Ziyaret Etti
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Çanakkale kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı’nın Köyü olan Kocaseyit kırsal mahallesini ziyaret etti. Ziyareti sırasında Ustaoğlu’nu Havranlılar yoğun ilgi ve sevgisiyle karşıladı.

Vali İsmail Ustaoğlu Çanakkale kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı’nın vefatının 84’üncü yıl dönümünde Havran İlçesi Kocaseyit Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyeretleri sırasında Kocaseyit Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan Ustaoğlu Havran esnafı ve halkıyla sohbet etmeyi ihmal etmedi.

Vali Ustaoğlu, Balıkesir’in milli gururu, örnek ve abide bir şahsiyet olan Koca Seyit hakkında, “Vatanını ve milletini korumak uğruna, bir insanın kaldırabileceğinden çok daha fazla bir yükü omuzuna alan Seyit Onbaşı, Çanakkale ruhunun temsilcisidir.

Çanakkale ruhu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür, Seyit Onbaşıdır, kara toprağın bağrında yatan nice şehitlerimizdir. Seyit Onbaşı, ülke olarak esarete boyun eğmeyeceğimizi gösteren, bölgemizin en önemli kahramanlarından biridir. Koca Seyit, Çanakkale savaşlarında kahramanlık timsalidir.

Örnek bir şahıs, abide bir şahsiyettir. Mecidiye Tabyasında sırtlayarak kaldırdığı 276 kilogramlık top mermisiyle savaşın seyrini değiştiren Koca Seyit, Mehmetçiğimize de moral kaynağı olmuştur. Onlar vatan müdafaasının her Türk evladının yapması gereken bir şey olduğunu çok iyi biliyorlardı.

Eğer ölmek gerekiyorsa canlarını ortaya koyabiliyorlardı. Seyit Onbaşı işte böyle yüksek ruhlu bir insandı. Dünya var oldukça, milletçe Seyit Onbaşı ve bütün kahramanlarımızı her zaman rahmetle ve şükranla anacağız. “ dedi.

Ustaoğlu; Koca Seyit’in kabrini ziyaret ederek başladığı ziyaretine, Havran müzesini, Havran pazarını, Havran esnaf ve Havranlı Yaşlıları ziyaret ederek bitirdi.

Haber: Şefiye Yıldırım

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edremit’te 500 Kişilik Tribün TamamlanıyorÖnceki Haber

Edremit’te 500 Kişilik Tribün Tamamlanıy...

Karesi Aktarma Mahallesi Köy Konağı AçıldıSonraki Haber

Karesi Aktarma Mahallesi Köy Konağı Açıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar