Facebook Reklamı
İnstagram

İsmail Avcu basın toplantısı yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsmail Avcu basın toplantısı yaptı
Balıkesir Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu Bigadiç Hisarköy taş evlerde Bigadiç İlçesi’ni tanıtma amaçlı basın toplantısı yaptı.

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, 1071 dönüm üzerine kurulan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin içerisindeki Taş Evler projesinin lokantasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Avcu, toplantıda ilçede tamamlanarak hizmete açılan, inşaatı süren ve planlanan projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Toplantı Taş Evlerde Gerçekleşti

Başkan İsmail Avcu, taş evlerde yaptığı konuşmasında, “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni tamamladık. İlçemin ve Balıkesir’in hizmetinde. Bu projenin içerisinde daha çok sağlık turizmine hizmet eden bir havaalanı var küçük uçaklar inip kalkıyor. Tamamen doğal olarak hazırlanmış yollarımız var. Sekiz gölümüz var. 50 bin metre kare çim sahamız var. Yine içerisinde bulunduğumuz 14 adet taş ev, 1 konak var. Ayrıca 20 adet yeni taş ev projesini daha yakın zamanda başlatacağız.” dedi.

Bigadiç’te Jeotermal Su

Başkan Avcu basın toplantısında Balıkesir ve Bigadiç adına yeni bir müjde paylaştı. Bigadiç’te saniyede 30 litre ve 65 derece sıcaklığa sahip yeni bir jeotermal su bulunduğunu açıklayan Başkan Avcu suyun Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kullanılacağını ifade etti.  Başkan Avcu bu suyun Bigadiç ve Balıkesir ekonomisine iyi geleceğini söyledi. Avcu suyun yeni bulunmasına rağmen yatırımcıların şimdiden suyun bulunduğu bölgede yatırım yapmak istediklerini dile getirdi.

Seracılık Gelişecek

Başkan Avcu basın toplantısında yeni bulunan termal su ve Bigadiç’te gerçekleşen ve gerçekleşecek olan projeler hakkında şunları söyledi: “Bigadiç’teki var olan sıcak suyumuzu sağlık ve turizm alanında kullanıyoruz. Yeni bir kaynak bulundu. Saniyede 30 litre ve 65 derece sıcaklığa sahip yeni bulunan jeotermal su Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin 3 bin dekarlık Höyük bölümünde kurulacak olan Bigadiç Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kullanılacak. İlk kuyumuzu açtık. Bu su sayesinde seracılık gelişecek.

Hidroterapi Merkezi

Bigadiçimizde Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptırdığı Termal Uygulama Oteli bitmek üzere ayrıca Sağlık Bakanlığı ile beraber yürüttüğümüz Hidroterapi Merkezimiz faaliyette ve çalışmalarını yürütüyor. Hidroterapi Merkezimiz ile ilgili Balıkesir Üniversitesi ile yaptığımız protokolle Tıp Fakültesine bağlı ilçemize yeni bir bina daha yapıyoruz. Hidroterapi merkezine özel sağlık malzemeleri aldık. Bu sayede hastalar daha doğal ve ağrısız tedavi olabilecekler.

Spor Kompleksi

Belediye yeni hizmet binamız bitim aşamasına geldi. Hemen yanında belediyemize Gençlik ve Spor Bakanlığıyla işbirliği içinde yaptığımız, içinde yüzme havuzu ve 8 değişik sportif aktivitelerin yapılabileceği bir spor kompleksi kazandırıyoruz.

Yeni Pazar Yeri

Açılışını önümüzdeki günlerde yapacağımız 45 bin metre kareden oluşan 3 katlı kapalı pazaryerimizi tamamladık. Bigadiçli vatandaşlarımızla pazaryerleri için kura çekimi yapacağız. Her şey adil ve adaletli olacak. Adalı Barajı ile Bigadiç’te 25 bin dekar arazide damlama sulaması ile üretim yapılmakta. Buna ilave olarak Bigadiç Belediye’si olarak bir GES yatırımı yaptık. Bigadiçimizde yaptığımız bu projelerimiz ve çalışmalarımız ile daha iyi bir Bigadiç için çaba harcıyoruz. Amacımız Bigadiç’i üreten, kazanan bir ilçe ve mutlu insanlar şehri haline getirmek” dedi.

Pazar Esnafı’na Camii

Yeni yapılan pazaryerimizin hemen yanına Pazar esnafımızın rahat rahat ibadetlerini gerçekleştirmesi için Bigadiçimizin mermerlerinden camii inşa ettik. Hem içinin genişliği hem de tasarımı açısından Bigadiçli vatandaşlarımız rahat rahat ibadetlerini gerçekleştirecekler. Camiinin ısıtması jeotermal su ile sağlanacak ve yaz kış camide sıcak su akacak. 

Başkan İsmail Avcu basın toplantısının ardından basın mensuplarına yatırımları düzenlediği tur ile yerinde gösterdi. Toplantıda tüm gazeteciler ile bire bir bilgilenen Avcu toplantı sonrası tüm gazetecilere teşekkür etti.

Haber Merkezi: Şefiye YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir'in meşhur zambakları açtıÖnceki Haber

Balıkesir'in meşhur zambakları açtı

Almanya’da Türk Kültürü EsintisiSonraki Haber

Almanya’da Türk Kültürü Esintisi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar